Hotel Marjan imat će 5 zvjezdica

Adris grupa preuzima propali Kerumov hotelski projekt u Splitu

Turistička kompanija Adria Resorts otkupila je potraživanja 72 radnika te preuzela 58 soba u prostoru koji je više od godine dana u stečaju
Hotel Marjan dominira na splitskoj Zapadnoj obali
 Zvonimir Barišin / CROPIX

Tvrtka Adris grupa ekskluzivno za Jutarnji list potvrdila je da sa svojom turističkom kompanijom Adria Resorts želi kupiti hotel Marjan bivšeg splitskoga gradonačelnika Željka Keruma te u prostoru koji je više od godine dana u stečaju urediti hotel visoke kategorije.

“Adris grupa planira napraviti hotel sukladan standardu prijašnjih naših investicija, koje su i arhitektonski prepoznatljive, u kategoriji 5 plus zvjezdica te u konačnici zaposliti između 150 i 200 radnika”, potvrdio je Jutarnjem listu direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić i tako praktično prvi put javnosti otkrio ono što se posljednjih mjeseci u hotelijerskom sektoru nagađalo - da je Adris grupa svoj turistički portfelj još jednom odlučila proširiti izvan Istre, vrlo vjerojatno čak i do Zagreba koji ih također interesira kao atraktivna destinacija.

ispunjenje obveza Grubić je Jutarnjem listu otkrio i detalje poslovnih poteza kojima je Adris grupa već započela svoj ulazak u hotel Marjan, posebno nakon što se još u svibnju u kuloarima počelo pričati kako Adris želi otkupiti jednu trećinu dionica u vlasništvu radnika hotela, koji su ih stekli nakon što su svoja potraživanja prema bivšem vlasniku Željku Kerumu pretvorili u dioničke udjele.

“Adria Resorts otkupio je potraživanja na petini nekretnine koja ima 58 soba, a koja je funkcionalno vezana s ostatkom nekretnine kroz garažu i požarne putove. Samu zgradu je gotovo nemoguće funkcionalno razdvojiti. Također, otkupili smo i kompletna potraživanja 72 od ukupno 73 radnika. Mislim da smo time pokazali koliko smo ozbiljno pristupili ovom poslu, kao i da smo socijalno angažirani u smislu ispunjenja radno- pravnih obveza”, rekao je Grubić.

Prema njegovim riječima, hotel Marjan ima dozvole za 328 soba, od čega se 270 nalazi u takozvanom starom hotelu u kojem terete ima tvrtka Heta Asset Resolution, a preostalih 58 nalazi se u aneksu u kojem terete ima Adria Resorts.

Osim toga, tvrtka je u skupštini vjerovnika te je aktivno uključena u tijek stečajnog postupka koji je pokrenut sredinom 2015. na Trgovačkom sudu u Splitu, i to na zahtjev trinaestero radnika koji nisu dobili plaće od lipnja 2012. godine.

Izgledno je da će za kupnju hotela Marjan biti još interesenata osim Adris grupe, no ova je rovinjska tvrtka zasad poduzela sasvim konkretne poslovne poteze kojima bi hotel Marjan mogao postati njihova druga velika akvizicija, nakon što je Maistra 2014. prvi put zakoračila izvan Istre preuzevši hotel Hilton Imperial Dubrovnik.

širenje biznisa Sada su na red došli Zagreb i Split, potvrdili su iz Adris grupe za Jutarnji list.

“Adris je dosad u turistički dio svoga posla investirao više od tri milijarde kuna. U sljedećem trogodišnjem razdoblju namjeravamo uložiti dodatnih 1,6 milijardi kuna. Uz dovršetak hotela Amarin, koji je upravo otvoren, te gradnju novoga rovinjskog hotela Park, čija gradnja počinje u listopadu ove godine, spremni smo ulagati i u druga atraktivna odredišta u nas, primjerice u Zagreb i Split”, rekao je Grubić.

Rovinjska Maistra, koja posluje u sastavu Adris grupe, lanjsku je godinu završila s više od 882 milijuna kuna prihoda te neto dobiti od 102 milijuna kuna.

Trenutno imaju 1434 zaposlenih, a portfelj im se nakon otvorenja Amarina u Rovinju sastoji od 12 hotela, osam naselja, šest kampova i više od 12.000 smještajnih jedinica.

Maistra godišnje postiže oko četiri posto ukupnih turističkih ostvarenja Hrvatske, a prošlu je godinu završila sa 3,12 milijuna noćenja te rastom od tri posto u odnosu na prijašnju godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:56