DUGOVI KONCERNA

AGROKORU PRVU ZADUŽNICU PUSTIO ORBICO BRANKA ROGLIĆA 'To je čista sabotaža', kaže drugi veliki dobavljač koncerna, 'Roglić je svima otežao položaj'

Branko Roglić, Orbico
 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Orbico Branka Roglića jučer je u drugom dijelu dana, kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih toj kompaniji, pustio Agrokoru zadužnicu od 10-ak milijuna kuna.

U blažoj verziji se u toj firmi može čuti da je ona formalno puštena kao dio plana za otplatu potraživanja u ograničenom iznosu koji ne može ugroziti Konzum. No, u grubljoj, kažu da je izdana kao reakcija na Konzumov odgovor da više ne mogu upravljati plaćanjima te informaciju da je bilo neregularnosti u Agrokorovim financijskim izvještajima.

Orbico robu Agrokoru ne isporučuje od prosinca prošle godine, a u može se čuti da će početi ponovno isporučivati robu kad se koncernova bilanca popravi, s time da će tražiti određene garancije ili plaćanje unaprijed.

Drugi dobavljači još nisu najavili slične postupke, a jedan od njih, iz kruga većih dobavljača, kaže nam da je to ravno sabotaži te da on nema namjere aktivirati svoje instrumente osiguranja potraživanja prema Agrokoru.

"To što je Roglić napravio je čista sabotaža, to svima nama ostalima otežava situaciju", kratko je poručio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 06:15