Bez dima

ALTERNATIVA CIGARETAMA Philip Morris International ulaže 890 milijuna dolara u high-tech postrojenja u Njemačkoj i Italiji

 Philip Morris

Philip Morris International (PMI) planira uložiti oko 320 milijuna dolara u novo „high-tech“ postrojenje u Dresdenu u Njemačkoj i dodatnih pola milijarde eura u postojeće postrojenje u Bologni u Italiji, stoji u današnjem priopćenju kompanije.

Kompanija će u Njemačkoj proizvoditi HEETS, duhanske umetke koji se koriste s elektronskim uređajem za grijanje duhana IQOS. Izgradnja tog objekta, kažu iz PMI-a, trebala bi započeti krajem 2017. godine, a s radom kreće 2019., kada će otvoriti novih 500 radnih mjesta.

PMI će ojačati proizvodnju u svom prvom postrojenje za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Crespellanu pored Bologne kako bi povećao proizvodne kapacitete i zadovoljio potražnju odraslih pušača za ovim proizvodom.

„Europa je postala čvorište PMI-jevog istraživanja, razvoja i ulaganja u bolje alternative cigaretama. Ova ulaganja dokazuju našu predanost, odlučnost i snažne napore da PMI viziju budućnosti bez dima cigareta što prije pretvorimo u stvarnost“, poručio je Frederic de Wilde, predsjednik PMI EU regije.

Kako tvrde iz PMI-a, rezultati znanstvenih istraživanja koje je kompanija provela do danas pokazuju na vjerojatnost kako IQOS smanjuje rizik od štetnosti u usporedbi s pušenjem cigareta, te da je bolji izbor za one koji bi inače nastavili pušiti.

„Već je preko 2 milijuna ljudi diljem svijeta prestalo pušiti cigarete i prebacilo se na IQOS, a znamo da je to tek početak. U potpunosti smo predani udovoljiti zahtjevima pušača za potencijalno manje štetnim alternativama cigaretama, poput IQOS-a“, izjavio je u priopćenju izvršni direktor PMI-a André Calantzopoulos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:00