Nakon odbijenice CRO regulatora

AMERIČKI FOND KOJI ŽELI NOVU TV OBJAŠNJAVA: Nudimo novac, mrežu ljudi i digitalnu transformaciju za borbu s Netflixom, Amazon TV-om i Facebookom

 Pixabay.com

Vijeće za elektroničke medije odbacilo je prijavu kompanije United Group u vlasništvu američkog fonda KKR za preuzimanje Nove TV, a slovenski dnevni list danas donosi intervju s predstavnikom tog fonda.

KKR putem svoje telekomunikacijske i medijske grupe United Group kani u Sloveniji i Hrvatskoj tržišta prilagoditi digitalnoj revoluciji i preseliti sadržaje i korisnike s klasičnih tv kanala na nove platforme, rekao je njihov predstavnik Ludo Brammens.

"Već smo investirali 230 milijuna dolara za preuzimanje slovenskog Pro plusa i hrvatske Nove TV, a uložit ćemo i dodatna sredstva", rekao je u razgovoru za ljubljansko Delo od petka. Dodao je da su kao investitor slične poduhvate već imali s pedesetak poduzeća u Europi, a očekuju uspjeh i na manjim tržištima poput Slovenije i Hrvatske.

"Omogućujemo pristup globalnoj mreži naših medijskih stručnjaka, možemo ponuditi sredstva, financije i odličnu mrežu ljudi", kazao je Brammens.

Slovenska produkcijska kuća Pro plus vlasnik je televizijskih postaja A-kanal i POP-TV, a KKR u Sloveniji već je vlasnik kabelskog operatera Telemach.

Prema hrvatskom Zakonu o elektroničkim medijima operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija, zaključuje se u odluci Vijeća za elektroničke medije. To se, kako je objašnjeno u odluci, odnosi na tvrtku Totalna televizija koja je mrežni operator, a pod kontrolom je podnositelja prijave.

O svemu svoje konačno mišljenje nije dalo Ministarstvo kulture.

"Ako lokalni tv kanali žele konkurirati jakim novim platformama i sadržajima koje nude Netflix, Amazon TV ili Facebook, trebati će vrlo jakog partnera koji ima sredstva i potrebnu potporu za njihovu prilagodbu digitalnoj eri. Oni koji ostanu na sadašnjoj ponudi bit će kroz pet godina u vrlo lošem položaju", kazao je Brammens.

United Group iskazao je zanimanje za preuzimanje NoveTV u Hrvatskoj i u četvrtak je najavio da će proučiti odluku Vijeća za elektroničke medije o odbacivanju njihove prijave. Istaknuo je da će ocijeniti je li odluka u skladu s europskim načelom vladavine prava i je li lokalno pravo primijenjeno na nediskriminirajući način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:52