Moro & Kunst

Austrijski trgovac investicijskim zlatom u Hrvatskoj nudi zlatne poluge, kovanice i dukate

Zlatna poluga teška 12,44 kilograma
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Austrijska tvrtka Moro & Kunst, međunarodni trgovac investicijskim zlatom, u zagrebačkom je Eurotoweru jučer prvi put u Hrvatskoj predstavila polugu od čistog zlata težine 12,44 kg, vrijednu više od 500 tisuća eura (3,79 milijuna kuna) u povodu svojeg dolaska na naše tržište.

Predstavljanje je održano pod pokroviteljstvom austrijske kovnice zlata Münze Österreich.

- U Hrvatsku smo došli jer su s ulaskom zemlje u Europsku uniju ukinuti svi porezi na zlato. Radimo po svjetskoj cijeni zlata, koja se na našoj web stranici prikazuje svakih pet minuta, a kupovna ili prodajna cijena može se i fiksirati na 24 sata - rekao je Ivan Moro, vlasnik Moro & Kunst.

Investicijsko zlato vlasniku daje financijsku sigurnost, a može se i lako pretvoriti u bilo koju valutu, bilo gdje na svijetu. Od tvrtke Moro & Kunst može se kupiti u obliku poluge, veće kovanice pod nazivom Bečki filharmonik i dukata. Tržišna cijena unce zlata je oko 1160 dolara, a za 100 eura može ga se kupiti otprilike 2,5 grama.

- Zlato je opet popularno kao sigurna štednja jer zadržava vrijednost - istaknula je Andrea Lang, menadžerica marketinga i prodaje Münze Österreicha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:26