Potpuno su ih se odrekli

BIVŠI AGROKOROVI REVIZORI ‘IZAŠLI’ IZ GLOBALNE MREŽE Baker Tilly International objavio: 'Hrvatska revizorska kuća više ne može koristiti naš brend'  

 Boris Kovačev / CROPIX

Baker Tilly International objavila je da je Baker Tilly Hrvatska d.o.o., njezina nezavisna tvrtka članica u Hrvatskoj, izašla iz globalne mreže 1. listopada ove godine.

"Baker Tilly Hrvatska d.o.o., koja je na tržištu bila poznata kao Baker Tilly i prethodno pod imenom Baker Tilly Discordia, više nema ovlasti djelovati kao dio brenda Baker Tilly, te se ne smije predstavljati kao član globalne mreže ili kao da je na bilo koji drugi način povezana s Baker Tilly", objavili su.

U pitanju je lokalna revizorska kuća koja je potpisivala netočne Agrokorove izvještaje.

U priopćenju koje je poslao Quadrans Konzalting iz Zagreba, a gdje se Baker Tily International jasno ograđuje od hrvatske tvrtke, tumači se kako se ime Baker Tilly International odnosi se na globalnu mrežu tvrtki članica od kojih je svaka "odvojena i neovisna pravna osoba".

"Baker Tilly International, tvrtka s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, ne pruža usluge klijentima. Usluge se pružaju na regionalnoj i nacionalnoj razini od strane tvrtki članica", objašnjava se, uz napomenu da tvrtke članice nisu članovi jednog međunarodnog partnerstva, te "nisu na bilo koji drugi način pravni partneri jedne drugima, niti je ijedna tvrtka članica odgovorna za usluge ili aktivnosti druge tvrtke članice".

Vlasništvo ovih tvrtki nije zajedničko, a one također nemaju isto vlasništvo kao Baker Tilly International, naglašava se.

"Bivša tvrtka članica, koja je na tržištu u Hrvatskoj radila pod imenom Baker Tilly Hrvatska d.o.o., je posebna pravna osoba i sama je odgovorna za svoje djelovanje", stoji pri kraju prioćenja, gdje se dodatno naglašava kako Baker Tilly International niti bilo koja njegova tvrtka članica "nema više nikakvih poslovnih odnosa s Baker Tilly Hrvatska d.o.o., kao niti s njihovim partnerima, zaposlenicima ili povezanim tvrtkama".

Baker Tilly International je, prema udruženim prihodima svojih neovisnih članica, jedna od top 10 globalnih mreža koje pružaju poslovne usluge računovodstva i poslovnog savjetovanja u 126 tvrtki članica u 147 zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:50