Već posluju u 15 zemalja

BUSINESS INSIDER O ZAGREBAČKOM STARTUPU OPTIMOROUTE Kako liječnici i dostavljači mogu biti efikasniji zahvaljujući bivšem Googleovom veteranu

Tim koji stoji iza OptimoRoutea
 OptimoRoute/BI

Dostavljači hrane, majstori, liječnici koji obavljaju kućne posjete, ali i mnogi drugi radnici na terenu od sada mogu biti efikasniji zahvaljujući hrvatskom startupu OptimoRoute koji je pokrenuo bivši Googleov inženjer Marin Šarić s bratom Franom Šarićem i Goranom Kukoljem, o čemu je tekst objavio jedan od najvećih svjetskih poslovnih portala Business Insider.

Navode kako su prošle godine krenule prve investicije, te su u njih uložili fond rizičnog kapitala iz San Francisca Pathbreaker Ventures, londonski Hoxton Ventures, ali i direktor Yelpa, američke multinacionalne kompanije. Šarić je rekao, kako piše Business Insider, da su dobili "nekoliko milijuna dolara vrijednih investitorskih ponuda", ali nisu prihvatili sve što se nudilo.

OptimoRoute je online sustav za planiranje i optimizaciju dostavnih ruta i rasporeda za mobilne radnike, primjerice dostavljače.

Sjedište OptimoRoute je u Zagrebu, a imaju klijente u više od 15 zemalja, pa tako njihove usluge koristi startup za dostavu hrane iz Atlante, jedna pekara iz Saudijske Arabije, londonska tvrtka za čišćenje, te razna poduzeća za servis klima uređaja i grijanja.

„Tvrtka danas ima manje od deset zaposlenih, većinom inženjera, ali planiraju zaposliti još ljudi. Marin tvrdi da su u izračunavanju ruta brži od konkurencije“, piše BI, navodeći kako u OptimoRoute tvrde da njihov sustav može povećati učinkovitost klijenata za čak deset posto.

Šarić je istaknuo da je tvrtka trenutno jako blizu da postane profitabilna, a da im je sada plan doći do novih investitora za financiranje daljeg rasta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:17