IZVOZNA OFENZIVA

HERMES INTERNATIONAL IDE U AZIJU Nakon Kanade i Slovačke Hermes s proizvodima Dida Bože stiže i u Hong Kong

Džemovi, smokve, eko-sokovi ili pak ajvar, pod brendom Dalmatia, već se mogu pronaći u više od 20.000 američkih trgovina

Varaždinska tvrtka Hermes International, poznata po svom brendu Dida Boža, stupila je u kontakt s partnerima u Hong Kongu te se nadaju da će uskoro tamo prodavati svoje specijalitete.

- U Aziju smo ušli prije nekoliko godina te smo prisutni u indonezijskom lancu supermarketa Carrefour. Imamo ambiciju daljnjeg širenja na azijskom tržištu, a posebno nam je zanimljiv segment luksuznih hotela - komentirao je za Jutarnji list Petar Krvarić, direktor Hermesa.

Osvajanje Amerike

Delicije brenda Dida Boža, poput džemova, smokvi, eko-sokova ili pak ajvara, mogu se pronaći u više od 20.000 američkih trgovina, poput lanca Whole Foods, gdje izvoze 70 posto svojih proizvoda. Proizvodi brenda Dida Boža na američkom su tržištu prisutni pod nazivom Dalmatia, a osvajanje Amerike prethodilo je ulasku na domaće tržište. Izvoze i u Kanadu, Veliku Britaniju, Nizozemsku te Češku i Slovačku, a u 2016. ukupni izvoz iznosi više od 115 kontejnera proizvoda, odnosno oko 4,5 milijuna bočica džemova i namaza. Iako prodaja u Aziji u odnosu na ukupnu prodaju iznosi jedan posto, početna prisutnost u Aziji im puno znači.

Vlasnik i direktor tvrtke Neb Chupin

Osim širenja na azijsko tržište u planu za 2017. godinu je i otvaranje dućana u Splitu i Zadru, čime će se broj trgovina popeti na četiri. Naime, u 2016. godini otvorene su prve dvije specijalizirane poslovnice brenda Dida Boža, u Zagrebu i Vodicama. Iz Hermesa su najavili da će za nekoliko dana lansirati i novu web stranicu Dida Boža koja će uz hrvatski jezik tijekom narednih mjeseci imati i nekoliko drugih svjetskih jezika.

U posljednjih devet godina džemovi Dida Boža osvojili su sedam zlatnih odličja, a na međunarodnom sajmu “Fancy Food Show”, održanom krajem lipnja u New Yorku, džem od višanja brenda Dida Boža osvojio je srebrnu nagradu u kategoriji “Novi proizvod”.

U cilju daljnjeg razvoja Hermes je tijekom posljednje dvije godine uložio 3 milijuna eura u novi proizvodni pogon, koji je dijelom financiran iz sredstava za pomoć ruralnom razvoju, kako bi udvostručili proizvodne kapacitete i stvorili pretpostavke za daljnji rast.

Bonus zaposlenima

Tvrtka je u 2016. godini dosegnula brojku od 70 zaposlenika, a broj se radnika radi povećanja izvoza za 30 posto na američko tržište u posljednjih nekoliko godina udvostručio.

Kako bi nagradila svoj zaposlenike, tvrtka Hermes krajem prosinca isplatila je vlasnički bonus za sve djelatnike u ukupnoj vrijednosti od 200.000 kuna.

Za lojalnost su posebno nagrađeni djelatnici koji rade za tvrtku 10 godina, i to iznosom od 1000 kuna po djelatniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:52