Spremna investicija od 55 mil. eura

Hoteli Makarska: Novi hotel čeka zeleno svjetlo od najvećeg dioničara - države

Projekt novog hotela
 Ivo Ravlić / HANZA MEDIA

Ako država kao većinski dioničar da zeleno svjetlo, tvrtka Hoteli Makarska za sljedeću sezonu planira realizirati investiciju vrijednu 55 milijuna eura kojom će, na mjestu sadašnjeg dotrajalog hotela Rivijera, niknuti dva potpuno nova objekta, hotelski kompleks s kongresnom dvoranom i wellness centrom koji bi značajno trebao podignuti ponudu ove makarske hotelske kuće.

Planove je potvrdio direktor kompanije Joško Lelas, koji kaže da interes za investiciju pokazuju i njihovi trenutni partneri, operateri TUI i Thomas Cook, uz pomoć kojih Hoteli Makarska i sada dovode goste u hotelske objekte.

Investicija podrazumijeva da će se ukloniti zgrada hotela Rivijera, koji ima dvije zvjezdice, a na slobodnom terenu, u skladu s prostornim planovima, sagraditi dva nova hotelska objekta u kojima je predviđeno 300 soba te ponuda dodatnih sadržaja.

- Mi najviše prostora za rast i razvoj imamo upravo na prostoru Rivijere, koja sada posluje kao hotel s dvije zvjezdice, a kojem planiramo podići kategoriju na četiri zvjezdice. Nismo htjeli novu investiciju na razini pet zvjezdica jer smatramo da je ovo najprikladnije za destinaciju, a tako je i određeno prostornim planovima, koje smo dužni pratiti - rekao je Lelas i dodao da konačnu odluku u cijeloj priči ipak treba donijeti većinski dioničar, a to je zasad država, koja drži više od 70 posto portfelja.

Tvrtka Hoteli Makarska trenutačno upravlja trima hotelima u svojem vlasništvu - Meteorom s četiri zvjezdice, Dalmacijom s tri zvjezdice te Rivijera Resortom, koji je najniže kategorije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:51