CROZ

Nakon rasta od 300 posto u Njemačkoj, domaća IT tvrtka kreće u osvajanje Beneluxa i Skandinavije

Poslovni rezultati u Velikoj Britaniji i Njemačkoj jasno su nam pokazali da možemo konkurirati na tržištu zapadne Europe, kažu u CROZ-u
Vedrana Miholić, CROZ
 Arhiva

Hrvatska IT tvrtka CROZ otvorila je ovog mjeseca ured u Nizozemskoj, potaknuta rezultatima u Velikoj Britaniji, gdje bilježi rast već sedmu godinu zaredom, kao i u Njemačkoj, gdje je samo prošle godine ostvarila rast od 300 posto.

CROZ-ova tvrtka kći započela je s radom početkom kolovoza, a vodit će je njezin dugogodišnji suradnik Martin Stenkilde. U svojstvu novog izvršnog direktora, Stenkilde je imao ključnu ulogu u odabiru Amsterdama kao nove lokacije, ciljajući na njegovu otvorenost i propulzivnost. Prije dolaska u CROZ Stenkilde je 11 godina radio za IBM, i to u SAD-u, Češkoj, Engleskoj te Švedskoj. Posljednje tri godine radio je u Teksasu, gdje je vodio IBM-ov globalni kanal prodaje. Podrijetlom Danac, Stenkilde je stručnjak za upravljanje globalnim ekspanzijama, koji uključuje koordinaciju međunarodnih prodajnih kanala i lokalnih partnerskih tvrtki.

- Oduševljen sam što sam postao dio CROZ-ove obitelji. S više od 180 konzultanata u Europi, vizionarskim vodstvom i dugom povijesti nadmašivanja očekivanja klijenata, CROZ je upravo vrsta tvrtke u kakvoj želim raditi - rekao je Stenkilde i dodao kako se raduje povezivanju s partnerima i klijentima te proširenju CROZ-ove mreže.

- Upravo su nam poslovni rezultati u Velikoj Britaniji i Njemačkoj jasno pokazali da možemo konkurirati na tržištu zapadne Europe. S Martinom surađujemo dugi niz godina i više smo se puta imali prilike uvjeriti u njegovu stručnost i kreativnost, stoga nas iznimno veseli ova suradnja te u sljedećim godinama planiramo veliki zamah izvoza naših tehnološko konzultantskih usluga na zapad Europe - izjavila je Vedrana Miholić, direktorica prodaje u CROZ-u.

Ova IT tvrtka fokusirat će se prije svega na tržišta sjeverne Europe, a potencijal vide u zemljama Beneluxa i Skandinavije, gdje su nedavno sklopili ugovor.

Radi se o velikoj danskoj grupaciji proizvođaču medicinske opreme, a CROZ će brinuti o nizu funkcionalnosti koje ona ugrađuje u svoje proizvode tijekom proizvodnog procesa.

- Upotrebom kompleksnih tehnoloških rješenja brinemo se za to da tijekom implementacije nijedna od funkcionalnosti ne promakne. Iako smo inicijalno radili samo sistemsko održavanje, pokazali smo da možemo ponuditi više, pa se priča proširila na edukaciju i držanje tečajeva, integracijska rješenja, incident menadžment i redizajn procesa prijave pogrešaka tijekom testiranja proizvoda - pojasnila nam je Miholić.

Krajem prošle godine CROZ je na natjecanju European Business Awards proglašen nacionalnim prvakom u kategoriji kompanija koje ostvaruju do 25 milijuna eura prihoda. Zbog niza odličnih poslovnih rezultata tvrtka se odlučila širiti.

- Ostvarili smo rast u odnosu na 2015. godinu te otvorili niz potencijalnih prodajnih prilika koje su rezultirale time da smo već sada ostvarili gotovo sav planirani rast za 2017. - istaknula je Miholić.

CROZ je usmjeren na usluge u financijskom i javnom sektoru te velikim informatičkim sustavima. Trenutno ima 200 zaposlenika i sudjelovala je u 500-tinjak projekata u 15 zemalja.

Tvrtka do 2020. godine želi 50 posto prihoda ostvarivati na stranim tržištima. I na dobrom je putu prema tome. Uz Veliku Britaniju i Njemačku, CROZ već dugi niz godina uspješno posluje i u zemljama regije, napose u Sloveniji i Srbiji, kao i na Bliskom istoku. Prvi projekt na Bliskom istoku imao je prije desetak godina, a početkom odine otišao je korak dalje priključivši se državnoj delegaciji u posjetu Kuvajtu.

Predstavnici tvrtke razgovarali su s tamošnjim ministrom financija Anasom Khalid Al-Salehom, kojem su iznijeli svoja iskustva iz područja poreznih informatičkih sustava. Bili su i na sastanku s ministrom obrazovanja Mohammadom Abdulatif Al-Faresom te mu prezentirali robot STEMI, koji je postigao veliki uspjeh na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. Upravo na bliskoistočnom tržištu, uz sjevernu Europu, u tekućoj godini planiraju i dalje jačati poslovanje te se fokusirati na razvoj novih rješenja, rekli su nam u CROZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:18