Nove tehnologije

POMOGLA IM PREDSJEDNICA? Osječki Reaktor nakon posjeta Kolinde Grabar Kitarović Kuvajtu, sklopio joint venture s kuvajtskom tehnološkom kompanijom

Prvi klijenti u Kuvajtu su im poslovne zgrade u premium segmentu koje traže centralizirano IT rješenje u oblaku za podizanje sigurnosti, optimiziranje potrošnje energije te razvoj posebnih proizvoda ili rješenja
Ivan Jelušić, Reaktor
 Arhiva / Osijek Software City

Hrvatski Reaktor, tvrtka iz Osijeka koja se predstavlja kao inovativni laboratorij za hardver, ušla je joint venture s kuvajtskom tehnološkom kompanijom AEA Manufacture.

Kako stoji na internetskoj stranici Kuwait Upto Date gdje je vijest i objavljena, ugovor je sklopljen radi širenja na bliskoistočnom tržištu, a u objavi se kaže kako je to potpomognuto i nedavnim jačanjem ekonomskih i političkih veza Hrvatske i Kuvajta, kako se tumači posjet predsjednice RH toj zemlji.

Koji je poslovni domet tog joint venturea nisu precizirali, tek da će zajedno te dvije tvrtke, kako kaže izvršni direktor AEA Manufacture Ali Ashkanani CEO, uvoditi najnoviju tehnologiju i inovativne usluge u kuvajtska poduzeća i startupe.

Ivan Jelušić, direktor Rekatora, napominje kako tu vide veliku priliku, a radit će na razvoju sustava za poslovno upravljanje i Internet stvari, daljinskog nadzora potrošnje vode i energije, primjene big data rješenja po narudžbama i posebnim potrebama kompanija u Kuvajtu... Posebno ističe i priliku za primjenu novih tehnologija na bogatom tržištu nekretnina u toj zemlji.

Jelušić je inače suosnivač startupa u:Plug koji je prije dvije godine predstavio svoju pametnu utičnicu.

U Europi su dosad, napominje, uglavnom radili sa startupima u ranoj fazi razvoja te na specijalnim projektima velikih poduzeća, od razvijanja jedinstvenih rješenja za punjače telefona, kontrolu robotskih ruku, biosenzora, medicinskih uređaja i procesa, sve do IoT platformi u oblaku i infrastrukturi koja poslužuje cijeli grad te nadzire potrošnju energije, ako i analitici za javnu rasvjetu.

„Prvi klijenti u Kuvajtu su nam poslovne zgrade u premium segmentu koje uglavnom traže centralizirano rješenje u oblaku za podizanje sigurnosti, optimiziranje potrošnje energije te razvoj posebnih proizvoda ili rješenja“, kaže Jelušić.

Dodaje kako će njihova prisutnost na kuvajtskom tržištu otvoriti prilike i za druge hrvatske kompanije koje su zainteresirane za poslovanje u toj regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:46