NOVOST KOD TROGIRA

Uskoro otvaraju hotel sa četiri zvjezdice, gostima bi nudili i usluge stomatologa, plastičara ili dermatologa

Hotel Ola
 Arhiva / HANZA MEDIA

Seget Donji u blizini Trogira 31. ožujka dobiva 52 nove smještajne jedinice u novom hotelu Ola, financiranom, između ostalog, i novcem iz strukturnih fondova EU.

Riječ je o hotelu zdravstvenog i medicinskog turizma s četiri zvjezdice, čiji je vlasnik zagrebački Studio XXL, a vrijednost investicije procjenjuje se na 12,5 milijuna eura.

Na ukupno 5700 četvornih metara izgrađene površine, Ola će imati prizemlje i četiri kata za boravak turista, a u podzemnom djelu sagrađena je i garaža sa 48 parkirnih mjesta. Od 52 smještajne jedinice, dvije su apartmani, a hotel ima i kongresnu dvoranu.

Tu je još i roh-bau prostor namijenjen liječničkoj ordinaciji i ljekarni, zatim restoran, wellness, fitness, spa te unutrašnji bazen te vanjski na krovu hotela.

Investitor Studio XXL specijaliziran je za komercijalne projekte, a sa zaposlenicima hotela Ola, kojih je predviđeno 30, tvrtka će imati ukupno 40 zaposlenih.

Kako su pojasnili, Studio se na investiciju u hotel odlučio 2013. godine, prijavivši se na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava.

Od fondova EU potom su dobili 26 milijuna kuna, u kupnju zemljišta, dozvole i projekte uložili su vlastiti novac te podigli kredit od 4,3 milijuna eura.

- Ideja je hotel voditi u smjeru zdravstvenog i medicinskog turizma, zbog čega će u sklopu hotela biti i jedna liječnička ordinacija. Još smo u pregovorima, ali načelno smo zainteresirani da to bude stomatološka, plastičarska ili dermatološka ordinacija, čiji će pacijenti onda odsjedati u našem hotelu te koristiti naše druge sadržaje - pojasnio je voditelj projekta Davorin Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:57