NOVI IGRAČ NA TRŽIŠTU

Vlasnik Emmezete u petak lansira u Hrvatskoj novi trgovački lanac, zaposlit će više od 600 radnika

Maloprodajni lanac PEPCO svoje prve trgovine u Hrvatskoj otvara u petak 7. travnja u Point Shopping Centru u Zagrebu i u Supernova Shopping Centru u Buzinu. U sljedećih nekoliko tjedana PEPCO će trgovine također otvoriti u Westgate Shopping Cityju u Zaprešiću 28. travnja, u Varaždinu 11. svibnja te Koprivnici i Slavonskom Brodu 25. svibnja. U sljedeće tri godine poslovanja u Hrvatskoj planira otvoriti oko 75 trgovina i zaposliti preko 600 ljudi. PEPCO je s preko 1000 trgovina trenutno prisutan u nekoliko srednjoeuropskih država.

Svoj plan za ulazak na hrvatsko tržište PEPCO je najavio u listopadu 2016. Fokus je stavljen na ispunjenje razvojnog plana prema kojem u prve tri godine poslovanja na hrvatskom tržištu PEPCO planira otvoriti oko 75 trgovina, uglavnom u gradovima s preko 10.000 stanovnika i pritom zaposliti više od 600 ljudi. Trenutno se radi na otvaranju prvih 20 trgovina koje se planiraju otvoriti u prvih 12 mjeseci poslovanja PEPCO-a u Hrvatskoj.

PEPCO je europski maloprodajni lanac koji svojim kupcima svakodnevno pruža cjelovitu ponudu odjeće za obitelj i opremanje doma po najnižim cijenama i posluje u preko tisuću trgovina u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj. S radom je započeo 2004. godine u Poljskoj i od tada uživa veliko povjerenje kupaca te se širi na srednju i istočnu Europu, a zapošljava preko 9000 ljudi. PEPCO trgovine bilježe preko osam milijuna kupnji mjesečno u svojim trgovinama.

U PEPCO trgovinama kupci mogu pronaći 30 linija proizvoda koji uključuju dječju, žensku i mušku odjeću, donje rublje, modne dodatke, igračke, proizvode za opremanje doma, dekorativne proizvode i ukrase, kućanski tekstil… Oko 60 posto asortimana čini odjeća, uključujući cipele i donje rublje, a 40 posto ostali proizvodi.

„Hrvatsko tržište nam je jako važno i očekujemo da će nam interes kupaca otvoriti prostor ulaska u jadransku regiju. Sigurni smo da otvorenjem prve PEPCO trgovine započinjemo dugačko putovanje kroz Hrvatsku.“, izjavio je Marcin Stanko, operativni direktor za srednju i istočnu Europu.

PEPCO je brend u vlasništvu Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga. Nakon 10 godina poslovanja, pridruženi su Steinhoff International Holdings Ltd. (izlistani na burzi u Frankfurtu). Obje kompanije desetljećima posluju na svjetskom tržištu. Cijela grupa trenutno zapošljava preko 90.000 radnika, u 6.500 trgovina u 44 zemlje. Dio grupe su 42 robna brenda u Europi, uključujući Conforama, POCO, KIKA, PEP&CO te Poundland i Emmezeta koji već posluju u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:05