KRAJ ERE

YAHOO PRESTAJE POSTOJATI! Kompanija nakon niza skandala i poslovnih neuspjeha mijenja ime, napušta je i direktorica Marissa Mayer

 REUTERS

Direktorica internetskog giganta Yahoo!-a Marissa Mayer, koju su svojedobno u tu kompaniju uz enormnu pompu dovukli iz konkurentskog Googlea, nakon četiri i pol godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvo ju je stanje dovela svjedoči podatak da će Yahoo! nakon njezina odlaska prestati postojati pod tim imenom.

Potvrđeno je to kasno u ponedjeljak u podnesku kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona. Osim Mayer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo!-a David Filo te još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi glasiti Altaba.

Čim je Mayer došla u Yahoo! u srpnju 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Tvrtka je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, primjerice u produkciji video sadržaja, za šo su angažirana i neka zvjezdana imena, ali u konačnici malo toga se pokazalo plodonosnim, a posljednji mjeseci obilježeni su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo!-ove sustave emaila, koji su ocijenjeni najvećima u povijesti interneta.

Verizon, koji je prije nekog vremena naumio preuzeti kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih zbivanja traži način da radikalno snizi cijenu kupnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:41