Tko će uložiti?

ZAHUKTAVA SE POTRAGA ZA 152 MILIJUNA KUNA Đuro Đaković Grupa najavila prezentaciju za potencijalne investitore, Mazalu produljen mandat na 6 mjeseci

Tomislav Mazal, predsjedni Uprave Đuro Đaković grupe
 TOMISLAV KRIŠTO / HANZA MEDIA

Đuro Đaković Grupa u petak je objavila da će 8. svibnja u Zagrebu održati menadžersku prezentaciju potencijalnim investitorima radi najavljenog povećanja temeljnog kapitala od najviše 152 milijuna kuna i upis 7,6 milijuna novih redovnih dionica. Ulagatelji će nove dionice moći upisati od 8. do 12. svibnja.

Dan ranije je pak objavljeno da je Nadzorni odbor produljio mandat predsjedniku Uprave Tomislavu Mazalu do 31. listopada ove godine, oko čega je bilo „dosta navlačenja“, kako je na svom blogu Eclectica objavio Nenad Bakić, dioničar Grupe. Bakić još napominje kako bi neimenovanje šefa uprave u uvjetima upisa kapitala činilo veliku štetu društvu.

Đuro Đaković grupa je većinski u državnom vlasništvu, a nedavno je objavila da je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 7 milijuna kuna, nasuprot 11,5 milijuna kuna gubitka u istom razdoblju prošle godine. Pritom su istaknuli kako je to najbolji rezultat poslovanja grupacije u jednom kvartalu u novijoj povijesti. No, neto gubitak Đuro Đaković Grupe u 2016. godini iznosio je 20,2 milijuna kuna, dok je dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza (EBITDA) bila 16,5 milijuna kuna.

Prema propozicijama javnog poziva za dokapitalizaciju, povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem najviše 7,6 milijuna novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu te korištenje prava iznimke od obveze objavljivanja prospekta kod javne ponude.

Izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se upiše i uplati najmanje pet milijuna novih dionica.

Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu u kojem će pravo upisa imati svi ulagatelji koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti najmanje 800 tisuća kuna po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu.

Svi postojeći dioničari imat će mogućnost sudjelovati u postupku upisa pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji, napominju iz Đuro Đaković Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:59