UDAR NA NARKOMAFIJU

PALI S VIŠE OD TONE KOKAINA NA LUKSUZNOJ JAHTI! U zapljeni uhićena dvojica Hrvata i Srbin

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 44 milijuna eura
 Colourbox/Cropix

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutarnjih poslova Srbije te španjolske i hrvatske policije zaplijenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zapljena u posljednjih nekoliko godina, izjavio je u četvrtak srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović, čije riječi prenosi RTS .

'Na jahti Amsterdamer, u španjolskim teritorijalnim vodama, u posebno izrađenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Europi', objasnio je Stefanović.

Naveo je da su u policijskoj akciji uhićene tri osobe - jedan državljanin Srbije te dva državljana Hrvatske.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 44 milijuna eura, a srbijanski MUP navodi da je u međuvremenu u španjolskoj Valenciji uhićeno još nekoliko ljudi, no njihovo državljanstvo se ne navodi.

Stefanović je istaknuo da je ovo bila jedna od najvećih zajedničkih akcija triju policija usmjerena na sprečavanje šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Europi.

'Još jednom pokazujemo da je Republika Srbija posvećena borbi protiv narkotika i srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko kartela šalju prema Europi', pohvalioo se Stefanović.

Zaplijenjeni kokain, kako prenosi RTS , izuzetno je visoke kvalitete i čistoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:58