NAJINTRIGANTNIJI SLUČAJ

DNK ANALIZA KRVI IZ PERILICE OTKRILA Tata je ubio ženu i kćer misicu. A i svoju ljubavnicu...

Istražitelji smatraju da je suprug, francuski legionar, u perilici rublja pokušao oprati krv s odjeće te tako sakriti tragove ubojstva. Sve je poricao i objesio se u vojarni

Mjesec dana trebalo je francuskim kriminalistima da pronađu, analiziraju i povežu nekoliko kapi krvi s nestankom dviju žena koje su posljednji put viđene žive sredinom srpnja u mjestu Perpignan na jugu Francuske.

U zamrzivaču obiteljskog doma pronađeno je samo nekoliko kapi krvi, ali dovoljno za DNK analizu kojom je potvrđeno da je riječ o DNK nestale 19-godišnje Allison Benitez. DNK njezine majke pronađen je u perilici rublja u vojarni u kojoj je kao pripadnik Legije stranaca bio zaposlen suprug i otac Francisco Benitez.

Istražitelji sada smatraju da je taj francuski legionar u perilici rublja pokušao oprati odjeću uprljanu krvavim mrljama te tako sakriti preostale tragove ubojstva. No, sve su to tek pretpostavke, s obzirom na poznatu teoriju prema kojoj bez tijela nema ni zločina. Stoga je jedan od najintrigantnijih francuskih kriminalnih slučajeva posljednjih mjeseci i dalje otvoren.

Allison Benitez, koja je i njezina majka, 53-godišnja Marie-Josée, nestale su iz obiteljskog doma u Perpignanu 14. srpnja. Posljednji koji ih je vidio žive njihov je otac Francisco Benitez, 50-godišnji aktivni pripadnik Legije stranaca. Majka je navodno isti dan starijoj kćeri poslala poruku u kojoj tvrdi kako je bila primorana donijeti tešku odluku i kako se zajedno s Allison seli u Toulouse.

Istražitelji su poslije ustvrdili kako nema nikakvih dokaza da je upravo ona poslala tu poruku te su gotovo sigurni da je sporni SMS s njezina mobitela poslao upravo Francisco kako bi prikrio dokaze o ubojstvu i dobio na vremenu. U prilog toj tezi ide i činjenica da su tijekom pretrage obiteljskog doma pronađene putovnice majke i kćeri, ali i kćerin mobitel, što definitivno pobija pojedine teze prema kojima su dvije žene pobjegle u inozemstvo.

FRANCUSKA TRAGA ZA MISICOM I NJEZINOM MAJKOM Policija nema nikakvih tragova, je li otac samoubojstvom priznao krivicu?

Da bi misterij njihova nestanka bio još veći, ne postoje nikakvi dokazi na snimkama nadzornih kamera o njihovu eventualnom prolasku lokalnim stanicama ili cestama, oba njihova mobitela isključena su odmah nakon slanja poruke starijoj kćeri, a na bankovnim računima od dana njihova nestanka nije zabilježena nikakva transakcija.

Kockice misterioznog slučaja polako se slažu otkako je 5. kolovoza ujutro, tri tjedna nakon nestanka majke i kćeri, Francisco Benitez pronađen obješen na svome radnome mjestu - u vojarni u Perpignanu. Pronađen je mrtav s crnom maramom preko lica, a policija sumnja da je upravo tim činom priznao svoju krivnju.

Poslije je pronađena i objavljena snimka njegove videoporuke u kojoj tvrdi da nema ništa s nestankom supruge i kćeri. “Ljudi koji me poznaju, vrlo dobro znaju da je Allison moj život”, ustvrdio je Francisco drhtava glasa i suznih očiju u snimljenoj poruci.

Iako je Francisco Benitez od početka bio glavni osumnjičeni, prije svega jer je nestanak kćeri i supruge prijavio poslije gotovo dva tjedna, ali i zbog činjenice da je nestanku prethodila svađa supružnika, cijeli slučaj dobiva novu dimenziju nakon šokantnog otkrića detalja jednog drugog slučaja koji datira još iz 2004., a u kojemu je glavni protagonist također isti francuski legionar.

Naime, 29. studenoga 2004. godine na gotovo identični način nestala je i 28-godišnja Simone De Oliveira Alves, jedna od tadašnjih Franciscovih ljubavnica koja je navodno bila s njim trudna. Tada je Benitez bio na prekomandi u vojarni u Nimesu, mjestu na jugu Francuske koje je od Perpignana udaljeno samo 2,5 sati, a u kojemu je živjela i samohrana majka Simone.

Prema iskazima njezinih bliskih prijatelja i rodbine, Simone nije znala da je Franscisco oženjen i otac, a to, pretpostavljaju danas istražitelji, može biti jedan od razloga moguće svađe s tragičnim završetkom. Njezini bližnji uvjereni su da Simone nije imala nikakva razloga nestati i napustiti četvero djece te za njih nema dvojbi da je ubijena.

I u tom se slučaju, kao i u slučaju nestanka supruge i kćeri, francuski legionar nije žurio prijaviti nestanak brazilske konobarice, a uz to je i posljednji koji ju je vidio živu.

Poslije je tvrdio kako su se Simone i on posvađali pa mu je SMS-om poručila da prekida s njim, odlazi i više se ne namjerava vraćati. Tijelo nesretne konobarice nikad nije pronađeno, a njezino četvero djece ni gotovo deset godina poslije ne zna mnogo o sudbini koja je zadesila njihovu samohranu majku. Kako u međuvremenu nije bilo nikakvih dokaza o zločinu, Benitez je oslobođen svih sumnji.

Prema izjavama susjeda u Perpignanu, Francisco Benitez aktivno je sudjelovao u odgoju kćeri, ali prije svega je bio savjestan i častan vojnik. No, istražitelji su utvrdili da je u odnosu sa ženama bio zavodljiv manipulator, ali i da je nerijetko imao problema s kontroliranjem bijesa. Na prvi pogled odan suprug i brižan otac, ovaj je francuski legionar - koji je tijekom 90-ih sudjelovao i u ratnim misijama na području bivše Jugoslavije, ali i u nekim afričkim zemljama - očito bio spreman na sve kako bi prikrio svoj dvostruki, a možda i višestruki život. Posljednje sate prije samoubojstva proveo je razgovarajući telefonom sa svojom španjolskom ljubavnicom iz Girone.

Sestra nestale Marie-Josée, Edwige, rekla je da je Paco, kako su zvali Francisca, uvijek bio vrlo misteriozan te kako je očito pokušavao sakriti veze s brojnim ljubavnicama. “Znam da je Paco učinio neštro strašno mojoj sestri, osjećam to duboko u sebi”, izjavila je nedavno sestra nestale Marie-Josée.

I dok se pojedini prijatelji i rodbina Allison i Marie-Josée još nadaju sretnom završetku, istražitelji su pronalaskom DNK izgubili i posljednju nadu da su dvije žene žive.

Malo tko danas vjeruje da je riječ o ocu koji jednostavno nije mogao podnijeti pritisak zbog nestanka voljene kćeri i supruge, što je, prema svemu, želio postići snimljenom porukom. Unatoč pronalasku DNK nestalih žena, istražitelji i dalje tapkaju na mjestu jer ni u ovom slučaju, kao ni u slučaju nestanka Francescove ljubavnice, nema materijalnih dokaza o počinjenom zločinu, dakle nema ni žrtava, postoje samo sumnje u veliku tragediju i možda savršeno počinjen još jedan zločin prema već testiranom scenariju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:40