TATA SVE DOGOVORIO

Pamić: Bolje da nisam išao u Njemačku

 Damir Krajač/CROPIX

U Dinamu će reći - napokon. Zvonko Pamić dugo je bio meta, najviše je 'grizao’ Zoran Mamić, ove se zime ostvarilo. Momak koji apsolutno intrigira. Pokazao je da zna, da je talentiran, ali ono što sad treba pokazati jest da je - igrač. Dvije i pol godine izgubio je u Njemačkoj, došao je u Dinamo da napravi iskorak. Njemačku je najbolje zaboraviti i krenuti ispočetka.

- Bio sam tamo dvije i pol godine, nisam dobio šansu, pogotovo u Freiburgu. Ništa. Nešto je, kao, bilo bolje u Duisburgu, ali ni tu nisam bio prezadovoljan. Došla je ponuda Dinama i evo me ovdje - započeo je svoju priču mladi Pamić te pokušao objasniti zašto nije uspio u njemačkoj avanturi.

Većina misli da je razlog što naši mladi igrači odu van i zadovolje se time, opuste se i onda ispadnu iz konkurencije. Zašto, dakle, nije dobio šansu u Njemačkoj, Leverkusen ga sigurno nije doveo da bi bio samo prolaznik?

- Nisam se opustio, stvarno nisam, dao sam i više no dotad, išao sam 100 posto na svakom treningu. Nema opuštanja, možda bih se, da imam 35 godina, i opusti. Došao sam tamo sa 18, možda je bilo prerano, možda sam trebao odmah doći u Dinamo, možda bi bilo bolje, pričalo se već ranije da ću doći... Ali, ispalo je ovako, što se može.

Kad mladi igrač ne igra dvije i pol godine na razini na kojoj i sam očekuje vjerojatno to 'udara’ na samopouzdanje, može ga pogoditi?

- Je li me pogodilo? Što ja znam, nije. Što ću, ja sam mlad, moram dalje. Ali da vam kažem, kad vidiš da oni koji igraju umjesto tebe nisu bolji od tebe, možda ti je i lakše, jer vidiš da nije problem u tebi.

U svakom slučaju nije kasno, Dinamo je u nekoliko navrata već 'rehabilitirao’ igrače, zadnji je primjer Domagoja Vide, koji je ostvario odličan transfer.

- Dinamo već toliko godina stvara igrače, i radi transfere, u ova dva dana koliko sam ovdje, već se vidi koliko je to veliki klub. Ma, neću kriti, radi se puno bolje nego u Duisburgu!

Pamić je polivalentan igrač u veznom redu, gdje ga možemo očekivati? S obzirom da Jurčić preferira igru u rombu, gdje se tu vidi?

- Mogu igrati zadnjeg veznog, u rombu mogu i ona dva sa strane i polušpicu. Ma, sve u vezi, iako, nisam ja neko krilo...

Naravno, veliki zagovornik njegova dolaska u Dinamo bio je otac Igor. On je bivši igrač, ali i veliki navijač Dinama, logično je da je i Zvonko od malih nogu zavolio plavu boju.

- Tata je prvi javio da me Dinamo želi dovesti, preko njega je to išlo. I ljetos se, kažem, pričalo, čuli su se i tada sa 'starim’, ali nije došlo do realizacije. Sad mi je tata javio, sve smo se brzo dogovorili. Od malih nogu uvijek mi je u Hrvatskoj najdraži Dinamo, nitko drugi. Imao sam ugovor s Rijekom, ali je Dinamo bio najdraži. Dok je tata igrao u Dinamu, živjeli smo u Zagrebu, bio sam tada mali, ali gledao sam više puta snimke njegovih utakmica. Čuo sam da su ga navijači u Dinamu voljeli, valjda će i mene zavoljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:01