NAJVEĆA PRESUDA IKAD U OSIJEKU

ZA UBOJSTVO OSJEČKOG ODVJETNIKA DOBIO 40 GODINA ZATVORA Izbo ga je nožem čak 105 puta

Medvidovića, njegovu suprugu Gordanu i kćer Mirtu Roberto Rubić je uz prijetnju oružjem oteo u njihovom stanu na te ih natjerao da svi zajedno odu u odvjetnikov ured. Prijetio im je da će ih zaklati i da je dobro naoštrio nož. Suprugu i kćerku potom je pustio, a odvjetnika je izmasakrirao
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Na 40 godina zatvora za ubojstvo osječkog odvjetnika Luje Medvidovića nepravomoćno je osuđen Roberto Rubić iz Vinkovaca.

Riječ je o najvećoj ikada dosuđenoj presudi na Županijskom sudu u Osijeku, a osim kazne zatvora Rubiću je određeno i liječenje od ovisnosti te obavezno psihijatrijsko liječenje.

Podsjetimo, Rubić je osječkog odvjetnika ubio 4. siječnja ove godine u njegovom uredu zadavši mu nožem 105 ubodnih i reznih rana po cijelome tijelu, od čega najviše u predjelu glave.

Prethodno je Medvidovića, njegovu suprugu Gordanu i kćer Mirtu uz prijetnju oružjem oteo u njihovom stanu na Sjenjaku te ih natjerao da svi zajedno odu u ured na Gajevom trgu u Osijeku.

Prijetio im je pri tome da će ih zaklati i da je dobro naoštrio nož. Suprugu i kćerku potom je pustio, a odvjetnika je izmasakrirao, nakon čega je ostao ležati pokraj njegova tijela.

Na suđenju je izjavio da se ničega ne sjeća. Inače, odvjetnika je toga dana angažirao da ga brani u jednom predmetu, a onda je htio povući punomoć, iako mu je Medvidović pokušavao objasniti da ona ionako ne vrijedi, jer je riječ o bianco punomoći.

Rubić se 20 godina liječi psihijatrijski, ali vještak je utvrdio da je u trenutku kada je upao u stan Medvidovićevih znao što radi, dok je u trenutku zločina bio smanjeno ubrojiv. U proteklih šest mjeseci provedenih u pritvoru štrajkao je glađu i pokušavao suicid, pa je pet puta hospitaliziran u zatvorskoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:07