NA POPISU 20 IMENA

Goluža odredio kandidate za London: Po zlato bez Tončija Valčića, Zrnića i Špoljarića!

 Ante Cizmic / CROPIX

Izbornik Slavko Goluža objavio je popis od 20 kandidata koji će proći 40-ak dana cjeloljetnih teških priprema i treninga, a zatim će uoči Igara u Londonu odrediti popis od 14 imena koji će putovati u London.

Prevelikih iznenađenja nema, Goluža je u obzir uzeo praktično nepromijenjenu momčad koja je na prošlom Euru u Srbiji osvojila broncu. Nema opet, dakle, Vedrana Zrnića, nema Denisa Špoljarića, koji je sam odlučio reći zbogom, nema ni Tončija Valčića.

- Velika stvar za hrvatski rukomet je to što su se konačno i cure plasirale na Igre i zato im od srca čestitam na tom uspjehu. Nadam se da na tome neće stati već će u Londonu igrati ozbiljnu ulogu - rekao je izbornik Goluža.

Prirodna selekcija

Priznao je Goluža kako će mu posao određivanja 14 putnika biti jako težak, no o imenima nije konkretno želio govoriti. Vremena još ima dosta:

- Nažalost, na OI nastupa samo po 14 igrača, a na SP-ima, Eurima, u Ligi prvaka ima po 16 imena u zapisnicima. To mi je malo čudno i žao mi je zbog toga, no takva su pravila. Što se tu može?! Mogu samo obećati da će u London putovati oni koji budu najspremniji i u najboljoj formi. Nažalost i na sreću, još je dosta vremena do početka turnira. Bit ćemo dugo zajedno, možemo se dobro spremiti, no i ‘prirodna selekcija’ napravit će svoje. Sigurno će se netko ozlijediti i otpasti, nikad nas sreća nije previše mazila. U tom slučaju, u London može i netko tko nije na ovom popisu od 20 igrača.

- Širi popis uključuje 50-ak imena, praktično sve koji još hodaju u našem rukometu - slikovito se izrazio direktor reprezentacije Ivica Udovičić.

Dečki će se okupiti 10. lipnja u Zagrebu, obavit će dvodnevne testove na Kineziološkom fakultetu, zatim idu deset dana na Roglu. Slijede dva slobodna dana pa pripreme u Zadru, zatim Poreču. Tamo će odigrati dvije utakmice sa Švedskom, jedine tijekom priprema, a zadnjih sedam dana uoči puta u London 23. srpnja provest će u Karlovcu.

Burno ljeto

Predsjednik HRS-a Sandi Šola otputovao je u London gdje će u srijedu (18.30) prisustvovati ždrijebu turnira, muškog i ženskog.

- Nije važno koga ćemo dobiti - zaključio je Goluža...

Uz 14, za sada nepoznatih putnika u London, u olimpijskom selu stanovat će još samo tri člana delegacije - izbornik, njegov pomoćnik i fizioterapeut. Ostali će stanovati “vani” i kao gosti dolaziti u selo.

Inače, ovo je ljeto dosad najburnije za djelatnike HRS-a. Gotovo će biti nemoguće logistički pokriti sve pripreme i sva natjecanja. Jedini imaju momčad i ekipu na OI, a istodobno kadetkinje i juniorke imaju SP-ove, kadeti i juniori igraju na Eurima. Na SP-u na pijesku igra i muška i ženska reprezentacija. Čak osam reprezentacija istodobno na pripremama i na velikim natjecanjima. Osim rukometa, to zaista u Hrvatskoj ne može nitko.

Kandidati za Olimpijske igre:



Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Ademar), Mate Šunjić (Nexe), Ivano Balić, Zlatko Horvat, Marko Kopljar, Manuel Štrlek, Josip Valčić (CO Zagreb), Domagoj Duvnjak, Igor Vori, Blaženko Lacković (Hamburg), Denis Buntić, Željko Musa (Kielce), Ivan Ninčević (Füchse), Ivan Čupić (Löwen), Jakov Gojun (Atletico), Drago Vuković (Lübbecke), Damir Bičanić (Chambery), Marko Matić (Izviđač), Hrvoje Batinović (Split). 20 prijavljenih, 14 putuje na OI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:28