Tope se u ustima!

Sljubite hrskave kekse s kavom i prženim lješnjacima!

Idealni za sve zaljubljenike u kavu i lješnjake!
 Getty Images/iStockphoto

Trebat će vam:

150 g maslaca
2 jaja
150 g šećera u prahu
2 žlice jake kave
30 g oštrog brašna
60 g prženih lješnjaka
naribana korica limuna

Oatmeal cookies with raisins in a box vertical
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Maslac pustite na sobnoj temperaturi da omekša pa ga još malo promiješajte i "gnječite" rukama zajedno s brašnom. Dodajte jaja, šećer, kavu i limunovu koricu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesom napunite špricu za oblikovanje kolača, odaberite oblik i radite kekse na prethodno masnom limu, s međusobnim razmakom od 5 cm. Kekse posipajte komadićima prženih lješnjaka i pecite u pećnici od 12 – 15 minuta na temperaturi od 180º C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:23