KUHAJ BOLJE

Da smo ovo znali prije... Itekako si možete olakšati kuhanje ako ovako pripremite maslac

 Aj_watt/Getty Images
Nedavno smo naišli video koji će nam, sigurni smo, od sada uvelike olakšati kuhanje

Koliko vam se puta dogodilo da neko jelo želite pripremiti istog časa, a onda među uputama naiđete na korak koji govori da maslac, koji je još uvijek u hladnjaku i u jednom velikom komadu, ipak mora biti sobne temperature? Koliko vam se puta dogodilo da ispečete kruh ili još toplu štrucu donesete iz pekarnice, ali niste na vrijeme izvadili maslac i sada trebate čekati 20-ak minuta da cijela kocka omekša?

Trik na koji smo nedavno naletjeli, čini nam se, mogao bi nas spasiti u ovakvim situacijama u budućnosti. Naime, na Instagramu nam je iskočio video korisnice Elnare, poznatije pod nadimkom Employed Housewife, koja je otkrila trik za čuvanje maslaca koji nam se posebno svidio.

Postupak je prilično jednostavan. Najprije na deblje trakice narežite papir za pečenje, u sredinu stavite nož i prerežite maslac tako da papir ne pukne. Kada komadić maslaca pomaknete, on će se gotovo sam od sebe umotati u papir za pečenje i kao takvog možete ga spremiti u hladnjak.

Zašto je ovo korisno? Upravo za ranije navedene situacije kada brzinski želite omekšati maslac, to će biti daleko lakše s manjim komadima, a dobro će vam doći i za situacije kada radite, primjerice bechamel umak ili manju količinu maslaca želite dodati rižotu. Osim toga, ovako upakiranim maslacem bit će i daleko lakše rukovati, a narezati ga možete i na točno određenu veličinu i gramažu kako biste uvijek bili unaprijed spremni za kuhanje.

Video koji je Elnara objavila na Instagramu već ima gotovo milijun pregleda i, dok neki uopće ne shvaćaju poantu ovakvog pakiranja maslaca, drugi naglašavaju kako je itekako korisno za svakog kućnog kuhara i najavljuju da će trik svakako isprobati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:55