Trikovi!

Uz ovu tehniku više nikada nećete morati sjeckati češnjak!

 Getty Images/iStockphoto
Kuhanje/prženje sjeckanog češnjaka zna biti frkovit posao.

Manje nasjeckani dijelovi brzo zagore dok veći ostaju sirovi. A zaista nema ništa gore od zagorenog češnjaka, ukoliko vam zagori u tavi dok ga dinstate bolje je da sve jednostavno bacite u smeće. Taj miris i okus nikako neće moći prikriti. Ali postoji i drugi način! Vrijeme je da počnete pržiti svoj češnjak cijeli kako bi bio još više mekan i imao još više okusa.

Proces

Češnjak ogulite tako da jednom bočnom stranom noža pritisnete češanj o dasku kako bi se otvorio. Češnjak mora biti malo pritisnut te se mora lagano rascvjetati. Tako ćete ga lagano oguliti. Zatim ga stavite u tavu na srednju vatru s dosta maslinovog ulja. Trebao bi biti prekriven do pola. Pržite ga na tavici neko vrijeme, dok ne krene dobivati laganu boju.

girl hands peeling a garlic with knife in yard outdoor
Getty Images/iStockphoto

Nuspojave su…

Tekstura zdrobljenog češnjaka će biti kremasta nakon što upije masnoću. Što češnjak više pečete to će biti kremastiji. Okus mu zatim postaje blaži i dublji. Ipak, pazite da ne dobije previše boje.

Kako ga usitniti?

Češnjak je sada konzistencije paste. Dovoljno je da ga vilicom ili nožem pritisnete u tavi!

Ne zaboravite ulje!

Ako želite ulje s okusom češnjaka, sve što trebate napraviti je češnjak izvaditi iz ulja, ohladiti ulje i zatim ga staviti u posebnu bočicu. Dobili ste savršeno ulje za tjesteninu, juhe, temeljce, pečeno povrće, grilano meso…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:10