NOVI PROIZVODI

Dva jednostavna bezglutenska recepta!

Schar je među najkvalitetnijim proizvođačima bezglutenskih proizvoda u Europi.
 Getty Images

Sacher torta

Sastojci:

130 g šećera
malo vanilije ili vanilin šećer
150 g maslaca
6 jaja
150 g Schär Mix B brašna bez glutena
160 g čokolade za kuhanje
1 prašak za pecivo
džem od marelica

Za glazuru:
50 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  • Mikserom pjenasto izmiješajte šećer i žumanjke te dodajte otopljeni maslac i čokoladu
  • Brašno s praškom za pecivo lagano umiješajte u smjesu te dodajte snijeg koji ste istukli od bjelanjaka
  • Smjesu ulijte u kalup promjera 26 cm i pecite oko 35 min na 170 stupnjeva.
  • Jako je bitno tempirati pečenje kako se biskvit ne bi prepekao i presušio jer će torta ispasti suha
  • Kada se biskvit ohladi, prerežite ga i prelijte prethodno zagrijanim džemom od marelica
  • Poklopite gornjim dijelom te premažite džemom odozgo i sa strane kako biskvit ne bi upio glazuru
  • Ako koristite manji kalup promjera 22 cm biskvit prerežite na dva dijela i filajte dva puta
  • Nakon toga stavite tortu na kraće vrijeme u frižider kako bi se džem stigao stisnuti.
  • Za glazuru otopite maslac na pari, dodajte čokoladu te par kapi ulja za sjaj
  • Glazuru prelijte po torti i ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada stvrdne
  • Tortu stavite u hladnjak na par sati a najbolje preko noći

Prilikom serviranja možete dodati šlag sa strane.

Neja Markičević / EPH

Bruschetta s mozzarellom

Sastojci:

1 pakiranje Schär Ciabatta
maslinovo ulje
cherry rajčice
origano
svježi bosiljak
sol

Postupak:

  • Razrežite ciabattu te je pokapajte maslinovim uljem
  • Na razrezanu ciabattu posložite mozzarellu, cherry rajčice te posolite i pospite origanom
  • Na vrh stavite listić svježeg bosiljka
  • Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 10-15 minuta

Hrskavi zalogaj Mediterana je spreman!

Bruschetta with vegetables and beans on wooden plate. Selective focus.
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:21