Sacher torta
Sastojci:
130 g šećera Za glazuru: |
Priprema:
- Mikserom pjenasto izmiješajte šećer i žumanjke te dodajte otopljeni maslac i čokoladu
- Brašno s praškom za pecivo lagano umiješajte u smjesu te dodajte snijeg koji ste istukli od bjelanjaka
- Smjesu ulijte u kalup promjera 26 cm i pecite oko 35 min na 170 stupnjeva.
- Jako je bitno tempirati pečenje kako se biskvit ne bi prepekao i presušio jer će torta ispasti suha
- Kada se biskvit ohladi, prerežite ga i prelijte prethodno zagrijanim džemom od marelica
- Poklopite gornjim dijelom te premažite džemom odozgo i sa strane kako biskvit ne bi upio glazuru
- Ako koristite manji kalup promjera 22 cm biskvit prerežite na dva dijela i filajte dva puta
- Nakon toga stavite tortu na kraće vrijeme u frižider kako bi se džem stigao stisnuti.
- Za glazuru otopite maslac na pari, dodajte čokoladu te par kapi ulja za sjaj
- Glazuru prelijte po torti i ostavite na sobnoj temperaturi da se čokolada stvrdne
- Tortu stavite u hladnjak na par sati a najbolje preko noći
Prilikom serviranja možete dodati šlag sa strane.
Bruschetta s mozzarellom
Sastojci:
1 pakiranje Schär Ciabatta maslinovo ulje cherry rajčice origano svježi bosiljak sol |
Postupak:
- Razrežite ciabattu te je pokapajte maslinovim uljem
- Na razrezanu ciabattu posložite mozzarellu, cherry rajčice te posolite i pospite origanom
- Na vrh stavite listić svježeg bosiljka
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 10-15 minuta
Hrskavi zalogaj Mediterana je spreman!