ČESTITKE!

Erdutski vinogradi osvojili četiri odličja na međunarodnom sajmu GAST u Splitu

Međunarodni sajam na kojem je sudjelovalo više od petsto izlagača i obuhvaća niz specijaliziranih sajmova donio je priznanja Erdutskim vinogradima

Vinarija Erdut predstavila je četiri vina na 22. međunarodnom sajmu GAST koji se održavao proteklog tjedna u splitskoj Spaladium areni. Osvojili su dva zlata, jedno srebro te jednu bronca. Zlatom je nagrađena Graševina, berba 2016. godine te čuveni erdutski traminac ledena berba. Chardonnay berba 2015. godine odnio je srebro je u kategoriji bijelih vina dok je brončanu medalju u kategoriji crvenih vina osvojio Cabernet Sauvignon 2015. godine na koji su posebno ponosni. Nagrade su preuzeli Pero Grgić i Hrvoje Pavić iz Erdutskih vinograda d.o.o. koji nisu krili ponos i zadovoljstvo.

“Izuzetno nam je drago što je zlato osvojila baš Graševina berba 2016.budući da nam je upravo graševina najvažnija sorta. Graševina predstavlja važan element u sljubljivanju sa slavonskom tradicijskom gastronomijom. Dobivena priznanja u Splitu otvaraju nam jadransko tržište uoči predstojeće turističke sezone”, rekao je Pavić.

Inače, Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom.Posjeduju 513 ha vinograda od čega 296 ha graševine, a u njihovom posjedu je i najveća vinska bačva na svijetu zapremnine 75 000 l. Upravo kreću s podizanjem dodatnih 63 ha novih nasada vinograda, a pritom se vode za svejtskim trendovima kako u proizvodnji tako i konzumaciji vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:02