Bosanska kuhinja

Brza papazjanija

Postoji li jelo s maštovitijim imenom od ovoga?

Doslovan prijevod riječi ''papazjanija'' je mješavina svega i svačega, zbrka, nered... Zašto? Jer u ovom jelu koristite mnoštvo povrća s ukusnim mesom. Što se mesa tiče, izbor je na vama, možete koristiti piletinu ili crveno meso po izboru. Povrće nikako ne smijete zaobići, a što je raznovrsnije, to je bolje! Bacite se na pripremu!

Trebat će vam:

0,5 kg pilećeg filea
1 glavica crvenog luka
1 režanj češnjaka
450 g Ledo đuveča
2-3 krumpira
1 žlica vinskog octa
1 dl bijelog vina
2,5 dl pasirane rajčice
4 žlice ulja
1 žlica brašna
sol
papar
mljevena crvena paprika

Priprema:

Na ulju popržiti meso nasjeckano na kockice. Meso izvaditi pa dodati luk narezan na kriškice i Ledo đuveč te češnjak narezan na četvrtine. Pustiti da zakuha pa uliti vino, pasiranu rajčicu i brašno razmućeno u octu. Začiniti i kuhati 15 minuta. Zatim vratiti meso i pustiti da se sastojci sjedine.

Isprobajte i musaku s povrćem, junetinom i krumpirom te zapečene paprike s povrćem i slaninom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:00