Talijanska kuhinja

Njoki s mediteranskim povrćem

Njoki su idealan izbor za pripremu jednostavnog ručka. Možda ih malo rjeđe radimo s povrćem, a češće s umacima i gulašima, ali nemojte da vas to zaustavi!

Napravite ukusne njoke s mediteranskim povrćem, a ko baš nikako ne možete bez mesa, dodajte ga u povrće ili ispecite sa strane. Njoki su jedno od deset najpopularnijih talijanskih jela, a poznati su diljem svijeta. Isto vrijedi i za mediteransko povrće koje obiluje u talijanskoj kuhinji i odiše bogatstvom zdravih sastojaka.

Trebat će vam:

300 g Ledo njoka
450 g Ledo mediteranske mješavine
3 režnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
40 g parmezana

Priprema:

Nasjeckajte češnjak. Zagrijte maslinovo ulje. Kratko popržite češnjak. Dodajte Ledo mediteransku mješavinu koja je već začinjena bosiljkom i malsinovim uljem. Začinite solju i paprom. Pirjajte oko 10 minuta. Skuhajte njoke. Umješajte ih u povrće. Sve pospite parmezanom.

Isprobajte i ukusnu talijansku juhu minestrone te bruschette sa satarašom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:00