Francuska kuhinja

Ručamo ukusan povrtni quiche!

Najpoznatiji je quiche Lorraine, ali ni onaj povrtni ne zaostaje!
 Getty Images/iStockphoto

Nemojte pogriješiti sa smjesom od jaja, mlijeka i vrhnja, nikako nemojte izostaviti sir. Nadjeva je beskonačno mnogo, ako niste od mesa ovaj recept će vas biti savršen, a ako ipak obrok ne možete zamisliti bez mesa, samo ubacite komadiće prethodno izdinstane piletine ili možda kuhane šunkice. Bacite se na posao!

Trebat će vam:

Za nadjev:

450 g Ledo Zlatne mješavine
400 g Ledo Mediteranske mješavine
5 jaja
200 ml mlijeka
200 g kiselog vrhnja
80 g ribanog polutvrdog sira
1 svežanj svježeg kopra
1 žlica maslinovog ulja
sol i papar

Za tijesto:

300 g oštrog brašna
175 g hladnog maslaca
8 žlica hladne vode
1 žličica šećera
1/2 žličice soli

Tart filled with aubergine, zucchini and red bell pepper
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Za tijesto pomiješati brašno sa soli i šećerom pa dodati hladni maslac narezan na kockice. Maslac rukama „utrljati“ u suhe sastojke, no paziti da se ne otopi u potpunosti toplinom ruku. Prestati u trenutku kada smjesa poprimi zrnat izgled. Brašnu i maslacu dodati hladne vode – oko 8 žlica. Tijesto ne treba dugo mijesiti, nego ga, čim se poveže, zamotati u plastičnu foliju i ostaviti u hladnjaku barem 30 min. Mediteransku mješavinu pirjati na maslinovom ulju 6 min, a zlatnu mješavinu kuhati u slanoj vodi 8 min.

Isprobajte i slavni ratatouille te Nicoise salatu s tunom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:12