Najbolje hrvatske mobilne aplikacije za foodije

Apsolutno sve što trebate znati o hrvatskim restoranima, vinima, maslinovim uljima i gdje naručiti hranu, u vašem džepu

DOBRI RESTORANI

– $2.99, iOS

Mobilna aplikacija najboljeg hrvatskog izbora restorana – Dobri restorani 2012. Pregledajte izbor 278 restorana podijeljen po regijama, po rang-listi ili istražujte restorane koji se nalaze oko vas. Aplikacija će prepoznati gdje se nalazite i ponuditi najbolje oko vas. Protresite telefon pa će vam izbaciti nasumični restoran u blizini, označite svoje favorite da ih uvijek možete pronaći ili pošaljite svoje najdraže restorane prijateljima. Pronaći će te je na App Storeu u sljedećim danima.

PREHRANA PO BOLESTIMA

besplatna, iOS i Android

Odmah napomena – ovu aplikaciju je dala izraditi i sponzorirala Pliva. Ne vidimo ništa lošega u tome, pogotovo kada je aplikacija ovako dobra. Izaberete vrstu bolesti (od obične gripe, preko poremećaja tlaka, pa sve do raznih kožnih bolesti), dobijete opis simptoma i listu poželjnih namirnica, recepata i jela, kao i mogućnost slaganja tjednog jelovnika.

ISTRA GOURMET

besplatna, iOS i

Android

Službena aplikacija Istarske turističke zajednice koja se bazira na listi agroturizama, vinarija i maslinovih uljara koje prate od 1996. godine. Preporučuju 120 restorana, pedesetak agroturizama i više od 130 proizvođača maslinovog ulja. Zgodna stvar je što svake godine rade top-listu najboljih.

TASTE CROATIA

– besplatna, iOS i

Android

Aplikacija koju su stvorili naši prijatelji s bloga Taste of Croatia i sasvim je oku ugodan nastavak njihova pasioniranog pisanja o hrani i vinu u Hrvatskoj. Glavna odlika su geolokacijske mogućnosti aplikacije, pa fino pronađe gdje se nalazite i preporuča vam restorane i vinarije koje su vam u blizini, s recenzijama na engleskom onih koje je ekipa ToC obišla.

PAUZA

besplatna, svi

mobiteli

Tehnički, nije mobilna aplikacija, nego mobilni portal, ali portal koji mora biti bookmarkan na svakom mobitelu. Mobilna verzija najpopularnijeg hrvatskog online servisa za naručivanje hrane s nekoliko stotina restorana u ponudi (nažalost, trenutno samo u Zagrebu). Dosta je kul naručiti hranu s telefona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:20