NOVA GASTRO PRIČA

POTPUNO NOVA O´ZLATA: Prvi smo bili u novom restoranu Sanjina Brace!

Bajkovita O´Zlata službeno otvara svoja vrata u petak, a mi smo zavirili kako cijela priča izgleda.
 Duje Klarić / CROPIX

U tijeku je zadnje ušminkavanje. Sve je već sad na svojem mjestu. Malo je reći da izgleda bajno. O´zlata se nalazi u samoj Dioklecijanovoj palači u sklopu Zlatnih vrata.

Split, 270217.
Restoran O Zlata vlasnice Daniele Milisic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX

Split, 270217.
Restoran O Zlata vlasnice Daniele Milisic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX

Službeno otvorenje je u petak, a prvih mjesec dana radit će samo večere, nakon čega startaju punom parom. Karta je podijeljena u dva dijela na bokuncine (koncept bistroa), a velik dio karte koketira s fine diningom, iako zbog koketiranja s bistrologijom žele svoj prostor naći negdje između.

Split, 270217.
Restoran O Zlata vlasnice Daniele Milisic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX
Desert "Zlatna perverzija"; domaći sladoled s okusom tartufa, crumble od lješnjaka, souffle od čokolade i krema od kruške

"Moj osobni favorit je Čok O´Zlata što je kosani hladni juneći file nježno začinjen mediteranskim biljem, rikulom i Grana Padanom, a nije tatar." otkrio nam je Braco.

Split, 270217.
Restoran O Zlata. 
Na fotografiji: kuhar Braco Sanjin.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX

Karta je vro kompleksna i broji preko dvadeset jela, a vinsku priču koja sad broji oko 80 vinskih etiketa planiraju širiti.

"Moj suprug je veliki zaljubljenik u vina, tako da je taj dio njegova priča. Puno pažnje smo polagali na uređenje interijera i eksterijera i ostvarili neke suradnje s imenima svjetskog glasa." otkrila nam je vlasnica Daniela Milišić.

Split, 270217.
Restoran O Zlata. 
Na fotografiji: vlasnica Daniela Milisic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / CROPIX

Cijelu priču čitajte u novom broju magazina Dobre hrane koji izlazi ove nedjelje 5. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:49