Važno je da tijesto bude savršeno hrskavo. Isto vrijedi i za povrće, nikako ga ne smijete raskuhati, mora ostati blago hrskavo i svježe!
Trebat će vam:
500 g Ledo Tijesta za savijače 450 g Ledo Kineske mješavine 1 jaje 3 režnja češnjaka 2 žlice sojinog umaka 1 žlica naribanog đumbira 1 žlica maslinovog ulja papar ulje za prženje |
Za slatko kiseli umak:
100 ml soka ananasa 4 žlice rižinog ili jabučnog octa 3 žlice šećera 1 žlica koncentrata rajčice, 1 žlica sojinog umaka 2 žlice vode 2 žličice gustina |
Priprema:
Za slatko kiseli umak, pomiješati gustin s vodom pa ih pridružiti ostalim sastojcima. Kuhati uz miješanje 2-4 min od kada zavri. Povrće pirjati 8-10 min na žlici maslin. ulja sa češnjakom i đumbirom, te začiniti sojinim umakom i paprom. Povrće usitniti i njime nadjenuti listove kora izrezane na kvadrate 20×20 cm. Rolice oblikovati na način da se stavi 1-2 žlice nadjeva na jedan kut i zamotati ga po dijagonali poput sarme. Krajeve kora „zalijepiti“ premazivanjem rubova umućenim jajetom. Rolice pržiti u dubokom ulju na umjerenoj temp. Uz povremeno okretanje dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svih strana.
Isprobajte i ukusne rezance s povrćem (Chow Mein) te slatko kiselu piletinu s rižom!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....