OD ALATA DO TEHNIKA

16 VRIJEDNIH SAVJETA: Chefovi podijelili svoje trikove u kuhinji!

Dobar nož chefa je jedini alat za rezanje koji trebate, tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u perilicu za suđe, u vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje... Ovo nisu savjeti koje su primjenjivi samo u profesionalnim kuhinjama, iskoristite ih kod kuće!

Izvor vijesti: Fine Dining Lovers

1. Kada već počnete kuhati, trebate probati vašu hranu prije i nakon što planirate dodati neki sastojak. To će vam ukazati na to kako tehnika kuhanja i začini utječu na hranu i pomoći vam da počnete kuhati bez recepta.
2. Tupi noževi su opasniji od oštrih noževa.
3. Juhe su najbolji način iskorištavanja ostataka.
4. Dobar nož chefa je jedini alat za rezanje koji trebate.


5. Kada pripremate burger, u sredinu vaše pljeskavice udubite rupu palcem jer se tako pljeskavica neće skupiti tijekom pečenja.
6. Tavu od ljevanog željeza nikako ne stavljajte u perilicu za suđe.
7. Ako koristite sjeckani luk u jelu, prije dodavanja ga namočite u hladnoj vodi da ona izvuče sulfate.

Serving the dish. Close-up of chef preparing an order

8. Sve žitarice biste trebali kuhati u temeljcu umjesto u običnoj vodi.
9. Ciklu kuhajte s klinčićem i zrnima kave, biti će božanstvena.
10. Biskvit za tortu premažite surupom od vode i šećera u omjeru 1:1.
11. Ako želite lako oguliti kuhana jaja, stavite žličicu sode bikarbone u vodu za kuhanje.


12. U vodu u kojoj kuhate tjesteninu ne stavljajte ulje, samo sol. Ulje samo ispliva na površinu i nema nikakvu funkciju.
13. Gljive sadrže iznimno puno tekućine. Ne perite ih, očistite ih četkicom.
14. Zelenu salatu nemojte rezati nožem, trgajte ju.
15. Nemojte pušiti. Pušenje uništava vaše okusne pupoljke.
16. Ako stavite kuhaču preko lonca s ključatom vodom, ona neće iskipiti.

Iz drugih medija

Najnovije