BEZ ČEGA SE NE MOŽE?

ANTHONY BOURDAIN SAVJETUJE: Tri zlatna pravila profesionalnih kuhinja!

 Anthony Bourdain Facebook
Ako pitate Anthonya Bourdaina koje su najvažnije vještine koje chef u profesionalnoj kuhinji mora imati, ovo su tri glavne zapovijedi koje će vam istaknuti!

Budite točni

Jedno cijelo poglavlje svoje knjige ''Kitchen Confidential'' je posvetio svom mentoru Bigfootu kojega je opisao kao nasilnika, najgoreg chefa za kojeg je ikada radio. Bigfoot je imao pravilo: Uvijek dođi 15 minuta prije nego ti smjena započne. Jednom je Bourdain uranio 14 minuta te mu je istaknuto da ako se to ponovi će biti poslan kući, a put nakon toga dobiti otkaz. Više nikada nije zakasnio.

Svladajte rukovanje noževima

Vještina rukovanja nožem je prva stvar koja se ući u kulinarskim školama, a kasnije i u profesionalnim kuhinjama. U kuhinjama koje je on vodio je osiguravao dobre chefove noževe svojim kuharima, fleksibilne noževe za filetiranje, jedan zupčasti nož i nož za guljenje. U kuhinji se zapravo više događaju ozljede od poklopaca za konzerve i sjeckalica, nego od noževa, ali to je samo pokazatelj koliko su vještine rukovanja noževima bitne.

Radite popise

Kada je radio u profesionalnim kuhinjama, redovno je svako jutro pisao popise za cijeli dan, pregledavao hladnjake i gledao koje namirnice nedostaju i što treba nabaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:39