Aromatična focaccia za doručak!

S malo domaćeg pršuta i sira...mmm!

Jednostavan i mirisni kruh koji će vam zamirišati cijelu kuću. Što je najbolje, ova pogačica je odlična i sljedeći dan, ali najukusnija dok se još uvijek puši. S malo dobrog sira i pršuta, savršen početak dana!

  • 500 g glatkog brašna
  • 500 g oštrog brašna
  • 30 g šećera
  • 30 g svježeg kvasca
  • 30 g soli
  • 625 ml vode
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 2-3 grančice ružmarina
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 žlica krupne morske soli

 

Priprema:

Rastopite šećer i kvasac s malo mlake vode. Dodajte ga u brašno zajedno sa soli (30 g) i umjesite izdašno tijesto s ostatkom vode (625 ml). Tijesto ostavite kod ugrijane pećnice da se diže oko sat vremena. Ili pećnicu upalite na 50 stupnjeva i u nju stavite posudu sa tijestom i pričekajte da se udvostruči. Kad se tijesto udvostručilo, premijesite ga još jednom. Uzmite lim i malo ga pobrašnite. Tijesto razvucite do visine 1, 5 cm. Prebacite ga u lim i premažite maslinovim uljem, pospite ružmarinom i češnjakom te krupnom solju. Ostavite da se ponovno udvostruči na toplome mjestu. Pecite na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta.

Izdvajamo