ČESTITKE LAUREATIMA!

BEVANDA NAJBOLJI RESTORAN: Na Danima hrvatskog turizma proglašen najbolji na hrvatskoj gastro sceni!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Opatijski restoran Bevanda proglašen je najboljim restoranom Hrvatske na Danima hrvatskog turizma u Bolu na otoku Braču.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije dodijeljene su turističke nagrade u više kategorija, a Bevanda je osim titule najboljeg restorana zauzela i 2.mjesto u kategoriji najboljeg jedinstvenog luksuznog hotela.

Ovaj sofisticirani i luksuzni restoran već je 45 godina među perjanicama hrvatske gastro scene. Još davne 1971. godine otvorio ga je Branko Bevanda, no nakon njegovog preranog odlaska 2008. godine preuzima ga, obnavlja i nad restoranom dograđuje boutique hotel s 10 soba, riječki poduzetnik Zoran Maržić.

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Impresivna staklena struktura koja danju dopušta plavetnilu mora i neba da vas očaraju panoramskim pogledom iz udobne stolice s raskošne trpeze stola chefa Andreja Barbierija, isto tako zamamno oduševljava noću pogledom na svjetlima obasjanu Rijeku i Kvarner.

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Najvišu kvalitetu usluge prepoznala je i prestižna udruga Relais & Châteaux koja je Bevandu uvrstila među 500 najboljih hotela i restorana na svijetu.

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Moderno i kreativno koncipiran gastronomski smjer Bevande temelji se na visokokvalitetnim namirnicama u kojem je naglasak na tipičnima za ovo podneblje od svježih morskih plodova, izvrsnog organski uzgojenog povrća, voća i začinskog bilja, do tartufa, kestena, murvi i maslinovog ulja. Svojevrstan spoj Mediterana i kontinentalnog dijela savršeno funkcionira na tanjuru, a Barbierijeve emocije i promišljenost o hrani precizno su definirani u okvirima izvrsnosti suvremene hrvatske kuhinje.

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Opatija, 160615.
Kuhinju modernog restorana i hotela Bevanda vodi kuhar Andrej Barbieri.
Prezentirao je svoja autorska jela inspirirana morem s vrhunskim namirnicama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Za najimpresivniju vinsku kartu u Hrvatskoj brine se višestruki prvak Hrvatske, sommelier Klaudio Jurčić koji je ujedno voditelj restorana. Poseban je doživljaj spustiti se liftom iz restorana u stijenom ukopan vinski podrum s brojnim policama ispunjenim, naravno, najboljim hrvatskim vinima ali i vrlo respektabilnom arhivom međunarodnih, ponajviše francuskih, talijanskih i kalifornijskih vina.

"Restoran se razvija i svakodnevno napreduje što je i rezultiralo ovom nagradom. Što se restorana tiče, plan je uskoro još više nuditi vrhunsku jadransku ribu, pripremiti ju gostu i na konvencionalan i moderan način. U svakom slučaju, ova nagrada biti će dodatni poticaj da i dalje podižemo razinu kvalitete te da našim gostima ponudimo najviši nivo usluge u skladu s Bevandinim renomeom" otkrio nam Klaudio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:47