Kada su proteklog vikenda na društvenim mrežama misteriozno najavili lansiranje svog prvog cruffina, ekipa iz Boogie Laba zainteresirala je mnoge. Najprije zagonetkom kojom su svoje pratitelje pozvali da pogode o kakvoj kombinaciji okusa riječ, a potom i samom kombinacijom.
Naime, budući da su nedavno izbacili manifest u kojem govore kako se u svom poslovanju oslanjanju na održivost i koriste sezonske, lokalne namirnice, novi cruffin odlučili su raditi s mandarinama, sezona kojih je tek počela, a blago kiselkastoj kremi dodali su i mak. S prodajom novog muffina krenuli su ovog ponedjeljka.
Početkom tjedna i sami smo odlučili provjeriti je li pompa oko novog proizvoda zbilja opravdana. U Boogie Lab svratili smo u utorak ujutro, oko 9 sati. Ljubazno osoblje objasnilo nam je da će prvi cruffini biti gotovi tek oko 9:30 ili 10 sati, no kako nismo imali vremena, odlučili smo sreću okušati po povratku s posla. U lokal u Ulici kneza Borne na broju 26 svratili smo nešto nakon 17 sati istog dana kada nam je, pak, osoblje reklo da slatka i slana peciva te sendviče sada prodaju samo do 17 sati, ali budući da su još uvijek bili u procesu micanja iz vitrine, simpatična djelatnica jedan cruffin ipak nam je upakirala u papirnatu vrećicu.
Moramo priznati da nas je ovakav način poslovanja na trenutak zbunio, budući da velik broj Zagrepčana radi upravo od 9 do 17 sati pa nam nije jasno kada bismo onda, po logici ekipe iz Boogie Laba, zapravo ovdje mogli kupiti njihove pekarske proizvode. Razumijemo da, u slučaju da se pekarski proizvodi peku samo ujutro, u kasnijim poslijepodnevnim satima ne žele prodavati nešto što je satima stajalo u vitrini, ali vjerujemo kako je i taj problem rješiv.
No, zadovoljni što smo ipak uspjeli ugrabiti svoj primjerak ovog, toliko popularnog, prvog Boogiejevog cruffina, zaputili smo se u obližnji park i odlučili ga odmah kušati. Cruffin je veličinom nešto manji od primjeraka koji se mogu kupiti u drugim zagrebačkim pekarnicama, ali je lijepo razlistan, tijesto je ukusno, a punjenja ima dovoljno.
Krema od mandarine je svilenkasta, više slatkasta i tek blago kisela, a maka ima dovoljno da teksturom i okusom stvori lijep kontrast. Neutralnija krema nalazi se i na vrhu ove slastice pa je omjer kremastih elemenata i tijesta dobro pogođen, a svidio nam se i dodatak kandirane korice mandarine na samom vrhu.
Cijena cruffina u Boogie Labu je 4 eura, ali je dobro dodati i da je riječ o slastici koja može konkurirati klasičnim kolačima u slastičarnicama te će vas uz to i zasititi, pa je li ona opravdana, prosudite sami.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....