Izvrsno, a naše

Braća Maturanec imaju jedan od najboljih steakova na svijetu, dokaz je bronca sa svjetskog natjecanja

Na World Steak Challenge 2023 održanom u Amsterdamu u kategoriji ribeye steakova dečki su osvojili broncu

Braća Maturanec, poznati i kao The M Brothers, na upravo održanom World Steak Challenge 2023 u Amsterdamu osvojili su brončanu medalju u kategoriji ribeye steakova. Riječ je o svjetskom natjecanju koje već osam godina okuplja najbolje svjetske proizvođače steakova, a M Brothers farma smještena u Gornjem Poloju nedaleko od Karlovca, o kojoj smo već pisali, i ove je godine bila jedini hrvatski predstavnik na natjecanju.

image

Na farmi The M Brothers braća Maturanec uzgajaju krave i svinje, te posjeduju vlastitu klaonicu

Tomislav Kristo/Cropix

"Osvojena brončana medalja dolazi nam kao potvrda kvalitete rada i posvećenosti uzgoju Black Angusa u posljednjih šest godina. Iako medalje donose osjećaj uspjeha, izvor našeg najvećeg zadovoljstva su kupci čija smo očekivanja ispunili i u tom smislu je ova medalja samo jedan od koraka na našem putovanju prema vrhunskoj kvaliteti", napisali su u objavi na Instagramu.

Inače, The M Brothers farma na Kordunu je dom stadu Black Angus goveda koja se slobodno kreću prostranim pašnjacima u srcu netaknute prirode što im, naglašavaju, omogućuje da životinje uzgajaju potpuno prirodno i bez potrebe za antibioticima, hormonima ili steroidima. Tako dobivaju najkvalitetniji proizvod jedinstvenog okusa i visokih nutritivnih vrijednosti.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Priču s klaonicom započinju 2018. godine, a trebalo im je pune dvije godine da počnu s radom. Sama konstrukcija je montažna i podigne se za četiri mjeseca, ali sve oko toga je prilično zahtjevno. Perfekcionisti kakvi jesu, pomno su osmislili svaki element klaonice, a čistoću drže na vrlo visokoj razini. Važno je istaknuti i kako nemaju minus komore, tako da se njihovo meso ne zamrzava. Kolju točno koliko ima i narudžbi, a ako ostane desetak kilograma viška mesa, koriste ga za proizvodnju suhomesnatih proizvoda.

Njihove proizvode možete i naručiti, a za više detalja informirajte se na njihovoj službenoj internetskoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 01:50