Chef i ugostitelj Paul Shufeit želi organizirati večeru na kojoj će gastro kritičari pripremati meni od tri slijeda te svoja jela prezentirati javnosti, a ista će biti ocjenjivana od strane stručnog žirija kako prenosi Fine dining lovers.
''Tko su točno ti ljudi koji imaju tu privilegiju dijeliti svoje mišljenje o restoranima u našem gradu?'' ''Koje iskustvo ili obuku ovi stručnjaci imaju? Jesu li proveli godine na nogama, vježbajući iznova sve kuharske tehnike u skučenim, mračnim i vrućim kuhinjama dok su im chefovi dobacivali naredbe? Jesu li se obrazovali za chefa? Kako kuhaju kod kuće? Postojalo je vrijeme kada je zanimanje gastro kritičara bilo visoko cijenjeno. Bilo je pitanje časti.'' – kaže Shufeit.
Unatoč ovim snažnim riječima, Shufeit želi da ova večera bude zabavna i da zbliži obje strane, chefove i gastro kritičare. ''Ja sam chef, prvo i osnovno, ali ne zavidim kritičarima na njihovom zanimanju… Težak je to posao. Vrlo često su oni ''loši momci''. Ipak, veliki je problem kada taj posao obavljaju ljudi koji za njega nisu kvalificirani.''
Zanimljivo je da do sada nijedan gastro kritičar nije prihvatio njegovu ponudu, iako ih je nekolicina izrazila interes. Što kažete? Čemu takav siromašan odaziv?