POGAĐATE LI?

DOBAR STARI KLASIK: Ovo je jelo koje Anthonyja Bourdaina diže iz mrtvih!

Autor, chef i putopisac je otkrio kako, dok je radio kao chef u kuhinji, nije baš previše kuhao za sebe.

Izvor fotografije: Anthony Bourdain Facebook page

Anthony Bourdain je otkrio što voli najviše vidjeti na tanjuru nakon svojih dugih putovanja kako prenosi Food&Wine. Autor, chef i putopisac je otkrio kako, dok je radio kao chef u kuhinji, nije baš previše kuhao za sebe. Zadovoljio bi se s par piva, sendvičem koji bi kupio na street food štandu ili komadom pizze prije nego bi se premoren srušio u krevet.

Nakon posebno užurbanih radnih dana, poput Valentinova, Majčinog dana ili proslave Nove godine (koji se definitivno među najužurbanijim danima restorana), vratio bi se iz mrtvih sljedeći dan tako da bi se počastio jednim dobrim omletom s dimljenim lososom i vlascem. Na njega bi dodao malo kiselog vrhnja i kavijara, a sve popratio šalicom kave ili šampanjca. Istaknuo je, također, da su njegovi ''chefovski'' dani daleko iza njega i da danas uglavnom zarađuje od putovanja na daleka mjesta na kojima istražuje kako ljudi jedu, kako žive te pokušava stvarati dobar televizijski sadržaj.

''Moj život se bitno promijenio od onih dana kada sam pržio krumpiriće za mase gladnih Njujorčana s više novca od mene, ali moj jutarnji ritual se nije promijenio.''

''Nakon tjedna nepredvidljive i začinjene azijske hrane, najboljih talijanskih tjestenina i suhomesnatih proizvoda žudim samo za jednostavnošću jaja, začinskog biljka i ribe. Kad sam u svom njujorškom stanu, čini mi se prijeko potrebno pripremiti si omlet kako bi se ''spustio na Zemlju''.- napisao je. ''Otrčim u dućan po losos i kavijar, nabavim jaja i maslac i napokon uspostavim kontrolu nad onim što jedem, bar do sljedećeg ''hvatanja'' taksija i čekanja svog leta na aerodromu.'' - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:57