Svatko tko se bar jednom otisnuo put Kvarnera, vjerojatno je čuo za staru ljepoticu ukopanu u središte Učke pod kojom puca pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, a koja plijeni poglede svojom ljepotom, mirom i elegancijom. Hotel Draga di Lovrana.
Osim po ambijentu od kojeg zastaje dah, poznata je i po kulinarskim kreacijama talentiranog chefa Denija Srdoča koje su velikim dijelom zaslužne zašto je restoran član prestižnog udruženja mladih restoratera Europe - JRE.
Naime, ovo ljeto Draga di Lovrana zasjat će u novom sjaju budući da je postojeći dio hotela preuređen te su dodane još tri sobe s pogledom na more. Cijeli dizajn osmislila je vlasnica Sanja Nikolac koja je pomno birala sve detalje. Osim toga, Draga di Lovrana uskoro će se moći pohvaliti i s tri apartmana, uz postojeći senior apartman smješten u potkrovlju hotela s jaccuzijem, saunom, dnevnim boravkom s kaminom te vinskim hladnjakom i minibarom upravo se dovršavaju još dva junior apartmana. Cijelu priču oko uređenja upotpunila je i izgradnja vanjskog bazena pa ćete tako imati priliku ispijati koktel na vrhu grebena opuštajući se u bazenu sa cijelim Kvarnerom na dlanu.
Ususret ljetu, chef Deni Srdoč osvježio je postojeću kartu pa su foie gras sa gelom od lovranske črešnje, hobotnica s kulenom i gusta juha od bazge s mentom i čokoladom samo neke od novih delicija koje ćete ondje moći isprobati.
Zanimljivo je naglasiti kako je Draga di Lovrana bila omiljeno izletište visokih dužnosnika austro-ugarske monarhije u čijim ljepotama je uživao i sam car Franjo Josip. Teško je i zamisliti da se ovdje početkom stoljeća dogodio veliki požar za koji je navodno bio odgovoran prvi vlasnik iz želje da dobije novac od osiguranja. Zastrašujuće priče mještana prilično dugo su pratile ovo mjesto, a u prilog nije išla ni smrt mađarskog para koji je ovdje stradao od groma. Srećom da vlasnike nisu pokolebale zlosutne priče mještana pa su za svaki slučaj izgradili veliki gromobran i preuredili staru ljepoticu u možda najšarmantniji hotel na obali.