NEKI OD SPECIJALITETA

ELEVEN MADISON PARK: Evo što se nalazi na degustacijskom meniju najboljeg restorana na svijetu!

Njujorški Eleven Madison park koji vodi chef Daniel Humm sa svojim poslovnim partnerom Willom Guidarom proglašen nedavno je najboljim restoranom na svijetu.

Oni su savršeno uigran tim s izuzetnom gostoljubivosti, izvrsnom hranom i nenadmašnom pozicijom u centru New Yorka koji Eleven Madison čine brojem 1. Humm i Guidara doslovno su od jutra do mraka godinama radili na razbijanju "zidova" između kuhinje i sale kako bi se dobila harmonija cijelog osoblja i prostora. Humm je također, odličan kuhar koji svoje početke u gastronomiji pamti još kao 14-godišnji dječak, a svoju prvu Michelinovu zvjezdicu zaradio je sa samo 24 godine. Izvršni (executive chef) postao je još 2006.godine, dok je s Guidarom ostvario partnerski odnos 2011., a izdali su i nekoliko zajedničkih kuharica. Hummov signature dish je nadaleko poznata pečena patka koja je dosad imala mnogo lica od onog u kojem je klasično dominirao med, do varijante s lavandom ili sjevernoameričkim borovnicama.

Planovi za budućnost? Planiraju zatvoriti restoran u lipnju ove godine zbog preuređenja i ponovno ga otvoriti u rujnu koje će nestrpljivi gosti zasigurno jedva dočekati. Tko ima sreće otići do Amerike i to do lipnja moći će isprobati i famozni degustacijski meni od 11 sljedova čija su se neka jela isprofilirala u klasike i egzistiraju na karti već 11 godina. Evo što se na njemu nalazi!

Tartar od mrkve

"Carrot tartare"

A post shared by ADAM GOLDBERG (@alifewortheating) on

Zima crnog tartufa u Provansi

Potato, celeriac, and black truffle (2012)

A post shared by Ambrosia, Volume 3: Brooklyn (@ambrosiamagazine) on

Rolada od avokada, kozica i cecelja

Svinjski confit s lukom i rabarbarom

Poširani rumbac s tikvicama, šafranom i estragonom

#nyc #bestrestaurantintheworld #michelinstarred #intricate #cuisinecraft #luxurytravel

A post shared by Astrid (@akki_jacobs) on

Med i mlijeko

Čokoladna pločica sa sladoledom od kikirikija i kokica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:15