Ulov iz trgovine

Isprobali smo kikiriki maslac s čokoladom, nije čudo što ga malo, malo nema na policama

 Privatna Arhiva
U našem slučaju, moramo priznati, planuo je u nešto više od 24 sata od trenutka kupovine - to sve govori

Ne znamo za vas, ali mi smo jedni od onih koji, kad ne mogu sami napraviti namaz, bilo da je mliječni, riblji, mesni, voćni ili od orašastih plodova - onda gledamo kupiti onaj koji je napravljen bez dodanih tvari. Uoči vikenda dogodilo nam se da smo zalihe svojih namaza potrošili, pa smo u "napadaju slatkog" posegnuli za još neisprobanim proizvodom u obližnjoj trgovini. Kako i inače volimo maslac od kikirikija, ovoga je puta odluka pala na, pokazalo se kasnije, dobitnu kombinaciju - kikiriki i čokoladu.

Odabrali smo teglicu od 250 grama (kasnije smo doznali da većeg pakiranja ni nema), koju smo platili 2,51 euro, što je koji cent skuplje nego na službenom web shopu ovog proizvođača.

image
Privatna Arhiva

Nutrigold Kikiriki maslac s čokoladom novi je proizvod, doznajemo u razgovoru s prodavačicom, koja nam otkriva i kako imamo sreće da smo ga našli, jer ga malo, malo nema na policama trgovine. Po otvaranju teglice vidimo odvajanje namaza od ulja, što je potpuno normalno kad je riječ o proizvodu bez dodanih konzervansa te bez palminog ulja i emulgatora. Dakle, ako vas je to ikad bunilo ili strašilo, samo uzmite žličicu i prije jela namaz dobro promiješajte da se sve sjedini. Ovaj namaz je lijepo maziv i ima krasnu kremastu notu punu okusa te čokolada nije uspjela izdominirati kikiriki. Na pakiranju stoji i da je napravljen od svježih kikirikija te da je potpuno prirodan. No, najbolje od svega je što ćete u njemu osjetiti i komadiće ovog orašida.

image
Privatna Arhiva

Kako je kod nas teglica "planula" u samo nešto više od 24 sata nismo ga imali prilike kušati s palačinkama, no uvjereni smo da bi se sjajno slagali. No, mogao bi se ovaj namaz dodati i u kreme i biskvite za kolače, a od njega bi se mogle, uz dodatak suhog voća i prženog orašastog voća, raditi i energetske kuglice i pločice. Ako vam se posreći kao nama, svakako preporučujemo da ga probate. Samo, probajte ne biti kao neki, pa ga "potamaniti" na žlicu kao da ne postoji sutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 12:51