Janjeći kare u korici od bilja

Na samoj plaži, u idiličnoj borovoj šumi u Makarskoj , radi novi bistro Mirakul, u kojem se kuha ukusna i maštovita hrana, i u kojem nema kebaba i pizze, tako tipičnih za ponudu u srednjodalmatinskim mjestima. Donosimo jedan specijalitet s njihova jelovnika.

• janjeći rack• peršin list • mrvice • svježi kruh • timijan • ružmarin • palenta • maslac • med kesten • mlijeko • parmezan ili paški sir • balsamico • tikvice, patlidžan, paprika • sjeckana rajčica • bijelo vino • češnjak, luk • bosiljak

Sredinu svježeg kruha, malo mrvica i peršin list razradimo u multipraktiku. Dodamo sjeckani timijan i ružmarin.

Kotlet začinimo solju i paprom, zapečemo, premažemo senfom, ponovno popaprimo i uvaljamo u smjesu bilja i kruha. Dovršavamo u pećnici, 7-10 minuta na 200C. Zakuhamo vodu i mlijeko u omjeru 1:1. Dodamo žlicu meda i malo soli. Sipamo palentu, kuhamo da zgusne uz stalno miješanje. Dodamo hladni maslac i malo ribanog sira. Izlijemo na plitki kalup, pustimo da se ohladi i stisne. Šteherom izvlačimo okrugle komade, zapečemo u teflonskoj tavi.

Povrće režemo na male kocke. Tikvicu i patlidžan sortiramo pojedinačno u suhoj tavi da dobije boju. Na maslinovom ulju sortiramo luk, češnjak, dodamo papriku i zapečenu tikvicu i patlidžan. Zalijemo s malo bijelog vina, dodamo sjeckanu rajčicu, malo balsamica i kratko kuhamo. Začinimo solju, paprom, maslinovim uljem i timijanom. Peršin list kratko uronimo u kipuću vodu i odmah ohladimo u ledenoj vodi. Ocijedimo i izmiksamo sa svježim bosiljkom i maslinovim uljem. Procijedimo kroz fino cjedilo i gazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 05:14