Jeste li spremni za najvažniji gastro događaj?

Tjedan dobre hrane ove godine u još sjajnijem izdanju!
Foto: Berislava Picek, Tom Dubravec i Biljana Gaurina

Nadamo da ste se jako zaželjeli dobre hrane jer vam ove godine pripremamo još bolji Tjedan dobre hrane. Studeni je već tradicionalno rezerviran za najvažniji gastro događaj godine koji će okupiti najbolje hrvatske restorane, chefove te male i srednje proizvođače hrane i pića.

Cijela priča trajat će od 7. do 22.studenog 2015 kad ćete moći uživati u delicijama osmišljenim posebno za ovu prigodu. Tematske menije praćene bočicom Jamnice moći ćete isprobati u više desetaka restorana diljem Lijepe naše. Uskoro ćete na i na webu Dobre hrane moći pronaći i cjelovit popis restorana i menija. Odlučili smo pripremiti za svakoga ponešto.

/ CROPIX
Zagreb, 161114. City Center One West. Tjedan dobre hrane. U City Centru One odrzavaju se radionice najboljih chefova u sklopu Sajma dobre hrane. Radionica: Danijel Pezdevsek - Lateral - Rizoto od mariniranog filea zabatka. Foto: Berislava Picek / CROPIX
Ponedjeljak smo restoranima prepustili potpunu slobodu u kreaciji menija, utorak je rezerviran za tjesteninu, srijedom putujemo oko svijeta i kušamo specijalitete svjetskih kuhinja, ljubitelji dobrog komada mesa dolaze na “svoje” u četvrtak, dok će petak razveseliti ljubitelje ribe. Vikend ostaje za isprobavanje specijaliteta restorana. Otkrit ćemo vam samo dio popisa restorana koji je podugačak te ćete svoje mjesto moći rezervirati u zagrebačkom Bistrou Apetit, Le Bistrou, Dubravkinom putu, zagrebačkom Vindolu, Rougemarinu i mnogim drugima.
/ CROPIX
Split, 221114. City Centar Split. Tjedan dobre hrane Split. U Prodajnom centru City centar one odrzava se sajam Tjedna dobre hrane na kojem ce se odrzati radionice renomiranih hrvatskih chefova. Na fotografji: Ivana Culjak iz restorana Bokeria pripremila je Bamboline s kobasicama od jelena i mufine s kremom od tikve Foto: Tom Dubravec / CROPIX
To je tek djelić onoga što vam pripremamo! Vikendima se vidimo se u City Centeru East (7.-8.11), West (14.-15.11) i Split (21.-22.-11.) na kulinarskim radionicama najpoznatijih hrvatskih chefova. Besplatno ćete moći naučiti male tajne velikih majstora i ujedno degustirati. Osmislili smo i dječji kutak gdje će i najmlađi aktivno sudjelovati u svojim “malim” kulinarskim radionicama. Također, ove godine pripremite se i na prave dvoboje chefova te ćete baš vi imati priliku ocijeniti tko je bio uspješniji.
Oni kojima su zalihe domaćih pekmeza, čokoladnih pralina i dobrih sireva pri kraju moći će ih nadopuniti i na sajmu malih i srednjih proizvođača.

Pripremili smo vam puno iznenađenja, ali na detalje morate još malo pričekati.Znate kako kažu: “za dobre stvari vrijedi čekati”, zato ostanite uz nas jer više informacija o samom Tjednu dobre hrane uskoro stižu do Vas!
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:27