SVAKODNEVNO OKUPLJANJE

KUHAROV GABLEC: Catering team Majetić ruča marinirani svinjski kare s mladim krumpirom!

 Marko Miščević
Svakodnevna okupljanja prilika su za testiranja novih jela, koja pripremaju chefovi, i kušanje kolača vrijednih slastičarki.

Taman smo došli kad je chef Kristijan Denč, koji je zajedno sa chefom Josipom Vidakovićem zadužen za toplu hranu u Catering Teamu Majetić, rezao krmiće pečene u komadu. Prostrana i odlično opremljena kuhinja, kakva i dolikuje ozbiljnoj tvrtki za catering, tog je trenutka bila pusta, ali ne zadugo. - Vikend je bio za poludit, imali smo dvije svadbe, momačku večeru, ali tako je gotovo svaki petak, subotu i nedjelju - rekao nam je Nikola Tomljenović, zadužen za hladnu kuhinju u cateringu, i dodao kako tijekom tjedna imaju dosta narud bi za razne proslave, otvorenja, promocije, gala večere... - Ovisno o zahtjevu i tipu proslave, mi se prilagodimo pa hranu pripremamo ili u kuhinji ili na licu mjesta, gdje se održava, u kamionu-kuhinji.

Marko Miščević

S hladnom je lakše, a kolači su druga priča, za njih su zadužene cure u slastičarnici - objasnio nam je chef Denč noseći meso, umak od gljiva i krumpir s bučom za stol za kojim je već sjedila dobro raspoložena ekipa. - Catering Team Majetić postoji već 25 godina. Prije klasičan, sada se, nakon smjene generacije odnosno otkad ga vodi Tena Majetić, pretvorio u vrlo moderan catering. - Složna smo ekipa i uživamo u novim stvarima. Ovakva okupljanja prilika je za dogovor, ocjenjivanje novih jela i planove što bismo mogli novo izmisliti - dodao je chef, a mi smo, kušajući jelo, ostali zadivljeni kako je sočno i mekano, zato vam otkrivamo njihov recept.

Marinirani svinjski kare s umakom od gljiva i mladim krumpirom i bundevom

Marinirani svinjski kare

2 kg svinjskog karea
sol i papar
200 g senfa
100 ml bučina ulja

Svinjski kare otkostiti i marinirati preko noći u soli, papru, senfu i bučinu ulju, pa sutradan peći 45 minuta na 165 stupnjeva.

Umak od šumskih gljiva

1 kg miješanih šumskih gljiva
500 g luka
300 g mrkve
200 g korijena celera
200 g špeka
200 ml bijelog vina
100 g češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar

Marko Miščević

Luk, mrkvu i celer usitniti i prepržiti s kockicama špeka, dodati gljive i nasjeckani češnjak. Kada se sve dobro prožme, dodati dio soka od pečenja i bijelo vino. Na kraju povezati vrhnjem za kuhanje.

Mladi krumpir s vlascem i bundevom

2 kg mladog krumpira
500 g bundeve
stručak vlasca
sol

Krumpir u kori narezati na kriške i ispržiti u ulju. Na tavi prepeći bundevu narezanu na kockice, podliti ostatkom soka od pečenja, dodati vlasac i krumpir te ostaviti dvije minute da se sve prožme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:53