ŠTO SE TO DOBRO KUHA?

KUHAROV GABLEC: Što li si to dobro kuhaju u Bistro Beštek?

 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA
Ovdje se jedu torpedo burgeri s umakom od tartufa, karameliziranim kruškama i suhim šljivama iz crnog vina

Dopadljivi Bistro Beštek, mali restoran koji se službeno nalazi u Ulici Crvenog križa 31, no čija se terasa zapravo otvara prema zagrebačkoj novoj Branimirovoj ulici, u posljednjih je nekoliko mjeseci doživio promjenu vlasnika, uslužnog tima i cijelog menija, iako se zove i izgleda isto kao I prije. Na nekadašnjem mjestu za klasični gablec od početka svibnja stanovnicima šireg centra i sve brojnijim turistima i službeno nude burgere, tortilje i salate s malim odmakom.

Zagreb, 110718. 
Ulica Crvenog kriza 31.
Za rubriku Kuharov gablec.
Na fotografiji: kuhinja.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Iako burgere danas zaista možemo pronaći na svakom koraku, vlasnik Antun Kukura odlučio se za zaokret i umjesto klasičnog burgera ponudio svojim gostima torpedo burgere. Riječ je o duguljastom pecivu s jednakotako izduženom pljeskavicom od čistog junećeg mesa, a svaki od šest burgera koji nude sadrži i brojne ukusne nadjeve kojima se izdvajaju iz mase. Marljivi tim je mjesec dana u kuhinji spajao naizgled nespojive namirnice i isprobavao različite okuse kako bi dobio zanimljive kombinacije koje su već počele osvajati srca i nepca njihovih gostiju. Torpedo Burger Histria s pancetom, umakom od tartufa, karameliziranim kruškama i salatom, kao i Zoltan sa suhim šljivama nato pljenima u crnom vinu trenutačno su favoriti, a usto su ukusni te cjenovno prihvatljivi.

Zagreb, 110718. 
Ulica Crvenog kriza 31.
Za rubriku Kuharov gablec.
Na fotografiji: zaposlenici bistroa Bestek.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

U Bešteku na komentar o cijeni odmahuju rukom. “Vjerujemo da ćemo visinu cijene nadoknaditi količinom prodanih burgera. Zaista su odlični i ljudi su iznenađeni kada ih kušaju, pogotovo ove koji imaju u sebi i voće”, objasnio nam je Antun prije nego što je sjeo za stol pojesti “gablec” sa svojim ljudima. Iako su I njima samima burgeri najdraže jelo, njegov tim često podijeli i Beštek platu brusketa koja obiluje raznovrsnimsastojcima i pruža mogućnost isprobavanja i nadograđivanja okusa prema vlastitom ukusu.

Beštek bruskete

4 kriške kruha
20 g pršuta
20 g dimljenog lososa
20 g slanih inćuna
20 g brie sira
salata po želji
krema od aceto balsamica
umak od rajčice
umak od sira
dodaci: kapare, borovnice, masline, orasi, slatki feferoni, klice

Zagreb, 110718. 
Ulica Crvenog kriza 31.
Za rubriku Kuharov gablec.
Na fotografiji: priprema brusketa.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Na zagrijanoj tavi tostirajte kruh s obje strane pa pripremite četiri različite bruskete. Tri namažite umakom od rajčica, od čega jedan nadjenite pršutom, drugi lososom, a treći inćunima. Četvrti premažite umakom od sira i dodajte krišku brie sira. Dodajte na svaki salatu po želji te kombinirajte dodatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:53