POZNATI RIBLJI BISTRO

KUHAROV GABLEC: U restoranu Ribice i tri točkice uvijek se gablaju jela od riba!

 Marko Miščević
Chef Danijel Gretić ekipi uvijek priprema ono što je skuhao za dnevni meni od svježih plodova mora i zemlje.

Što osoblje gabla u bistrou koji svaki dan za svoj meni nabavlja svježu jadransku ribu? Pa... ribu - nije bilo teško pogoditi, samo smo se putem do zagrebačkog bistroa Ribice i tri točkice pitali što ćemo naći na stolu i u tanjurima složne ekipe.

Marko Miščević

- Uglavnom gablamo oko 11 sati, jer u podne je već bistro pun. Na ručak navraćaju stalni gosti, a u ljetnim mjesecima imamo i puno stranih gostiju. Ma... i zimi je ludnica, pogotovo kad počne Advent - objasnio nam je voditelj restorana Saša Momilović (kasnije, kad smo kušali bakalar bilo nam je potpuno jasno zašto se i u zimskim mjesecima traži mjesto više - odličan je).

Marko Miščević

Ekipa se počela okupljati, a chef bistroa Danijel Gretić je počeo iz kuhinje iznositi jela od onog na žlicu pa do deserta. - Uvijek se okupljamo u ovo vrijeme.

Marko Miščević

Užitak je raditi kad je ekipa složna, kad uvijek prije radnog dana za stolom uz fine zalogaje raspravimo što će se danas kuhati, komentiramo jela, a uvijek se nađe i neka nova ideja o nekom novom jelu koje ćemo uvesti na jelovnik.

Marko Miščević

U košarici na stolu se našao domaći crni i kukuruzni kruh kojeg sami peku, od njega su bile i složene bruskete s rajčicama, mozzarellom te s dagnjama i karameliziranim lukom. Potom salata od sedam vrsti domaćih rajčica (uzgaja ih, kao i ostalo povrće i voće u svom vrtu chef Gretić), srdele s gradela s ružmarinom, šufigane jadranske lignje, brudet od bakalara na bijelo, domaći štrudl sa šljivama, a tko je još želio, bio je poslužen i kruh s domaćim pekmezom od aronije.

Marko Miščević

Jedno finije od drugog. - Pa kad se već kuha, a sva ta jela imamo u današnjoj ponudi, zašto da ih ne proba ekipa - nadodao je chef Gretić.

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:42