FILMSKA PREPORUKA

Lannister iz "Igre prijestolja" u novom filmu glumi chefa, a evo i kako se pripremao za ulogu

 Mads Claus Rasmussen/Afp
Kako bi shvatio kako funkcionira radni dan u kuhinji, za film se pripremao provodeći vrijeme u drugom najboljem restoranu na svijetu

Danski glumac Nikolaj Coster-Waldau, poznatiji kao Jaime Lannister iz superpopularnog serijala "Igra prijestolja“, u filmu "A Taste of Hunger" utjelovio je lik chefa Carstena koji zajedno sa svojom suprugom vodi restoran Malus u Kopenhagenu. Koliko je par voljan žrtvovati kako bi njihov restoran uspio te dobio prvu Michelinovu zvjezdicu, s kakvim se pritiscima i količinom stresa nose u privatnom i poslovnom životu samo su dio pitanja odgovore na koja donosi dramatičan "A Taste of Hunger", koji je publici predstavljen u lipnju 2021. godine.

Kako piše Fine Dining Lovers portal, kako bi se pripremio za ulogu, glumac Nikolaj Coster-Waldau neko je vrijeme proveo u kuhinji jednog od najboljih restorana na svijetu, u Geraniumu chefa Rasmusa Kofoeda. S obzirom na to da se velik dio filma odvija u restoranskoj kuhinji, glumac je htio u potpunosti razumjeti kako funkcionira vođenje kuhinje.

"Proveo sam neko vrijeme u Kopenhagenu s Rasmusom Kofoedom, koji vodi restoran Geranium. Bio je jako ugodan i provodio je puno vremena pomažući mi da shvatim, ne samo hranu već i strast, fokus i radnu etiku koja je potrebna kako bi se stvorilo nešto poput onoga što on sam stvara i što želi stvoriti i moj lik u filmu. Dok sam bio tamo, u restoranu se posluživao ručak i chef me pitao želim li se pridružiti timu u kuhinji. Nasmijao sam se i komentirao: 'Sjajna ideja. Što bi moglo poći po krivu?', stavio me na poziciju na kojoj sam rezao male primjerke cvijeća za dekoraciju jela. Bilo je prilično kul zato što sam se družio sa svim tim drugim chefovima i razgovarao s njima, a chef se definitivno pobrinuo da ne uništim ništa", komentirao je glumac za portal Eater i dodao kako je Kopenhagen jako sretan grad, kako ima jako puno sjajnih chefova te kako se cijela scena promijenila, chefovi su postali zvijezde, a hrana umjetnost.

Dobro je dodati i kako je Geranium chefa Rasmusa Kofoeda 2021. godine proglašen drugim najboljim restoranom na svijetu po izboru World's 50 Best Restaurants, dok se na prvom mjestu nalazi danska Noma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:56