Kad će taj petak?

Martinje nam je uranilo: Ne propustite tradicionalno krštenje mošta u Sv. Ivanu Zelini

 Press
Jastrebarsko i Samobor su u sklopu projekta In cultura veritas također pripremii izuzetno bogat program

Tradicionalna proslava Sv. Martina, odnosno Martinje, ove godine kreće ranije nego inače, barem u Sv. Ivanu Zelini! Već 3. studenog na Trgu Ante Starčevića u 17 sati započinje mnogima najveseliji dio godine, jer Martinje se smatra svojevrsnim uvodom u božićno vrijeme.

I ove godine grad Sv. Ivan Zelina za svoje je posjetitelje pripremio puno dobre glazbe, tradicionalno krštenje mošta uz preštimanog i veleučenog martinjskog biškupa Borka Sameca, te zelinske vinare i Udrugu vinara i vinogradara "Brina". Što se glazbe tiče, angažiran je poznati tamburaški Miki tribute bend.

image

Martinje u Sv. Ivanu Zelini

Press

Kao jedan od partner u projektu IN CULTURA VERITAS, Muzej Sveti Ivan Zelina postavlja izložbu "Martinje i martinjski običaji" kroz koju ćemo saznati više o samom Martinju.

Uz Sv. Ivan Zelinu, u organizaciji Zagrebačke županije i TZ svojih gradova, tu su još i Jastrebarsko i Samobor koji su pripremili i ove godine, u sklopu projekta In cultura veritas, izuzetno bogat program.

image
Press

"Ne propustite priliku za dobru zabavu, druženje i uživanje u dobroj kapljici po staroj navadi: ‘Došel bu sveti Martin! On ga bu krstil, ti ga buš pil!‘", pozvala je goste Marinka Zubčić Mubrin, direktorica TZG Sveti Ivan Zelina.

Na kraju, naglasili su, nemojte piti dok vozite ili - nemojte voziti dok pijete.

Pa da podsjetimo:

ŠTO? Martinje 2023 u Sv. Ivanu Zelini

KADA? 3. studenog 2023. od 17 sati

GDJE? Trg Ante Starčevića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:19