IZGLEDA DIVNO

Massimo Bottura otvorio je novi restoran, sve se vrti oko održivosti i vatre

 Al Gatto Verde At Casa Maria Luigia Instagram/
Novi restoran slavnog chefa nalazi se u njegovoj i kući Lare Gilmore, u kojoj su do sada obično ugošćavali svoje prijatelje i poznanike

Poznati talijanski chef Massimo Bottura otvorio je 20. rujna, kako je i najavljeno, novi restoran. Nosi naziv Al Gatto Verde i smješten je u Casa Maria Luigiji, inače kući u kojoj je chef zajedno s Larom Gilmore, svojom dugogodišnjom partnericom, obično dočekivao svoje dobre prijatelje, obitelj i poznanike.

image
Al Gatto Verde At Casa Maria Luigia Instagram/

Kako piše Fine Dining Lovers portal, glavna chefica restorana je Jessica Rosval, koja je inače vodila kuhinju na istoj adresi otkad je ona otvorena. Restoran je uređen minimalistički, a velika pažnja posvećuje se održivosti i što manjem stvaranju otpada.

Inače, Al Gatto Verde je zapravo prirodni nastavak na Tola Dolzu, nedjeljna događanja u Casi Mariji Luigiji koja su se uvijek vrtila oko vatre. Ideja je da se isti običaj nastavi uz krušnu peć u kojoj će se zatim dovršavati jela koja najkvalitetnije talijanske namirnice slave na najbolji način. Jela ovdje će općenito biti kombinacija održivosti, istraživanja, vatre i tradicije. Sommelierka je Valentina Bardini.

image
Al Gatto Verde At Casa Maria Luigia Instagram/
image
Al Gatto Verde At Casa Maria Luigia Instagram/

Zanimljivo je dodati i kako su stare staje na ovom imanju preuređene u kuhinju i blagovaonicu, a sve je izrađeno od drva i kamena. U prostoru se nalaze i djela umjetnika kao što su Jack Pierson i Andy Warhol, dok u dvorištu posjetitelji mogu razgledati skulpture Sandra Chia, Gavina Turka, Mimma Paladina i Jima Dine. Posebna pažnja posvećena je osvjetljenju, za koje je bio zadužen poznati dizajner rasvjete iz Piacenze Davide Groppi.

Restoran je otvoren od srijede do subote, a servis počinje od 19.30 sati. Više informacija možete pronaći na Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:39